Voedingcentrum

Datum: 16 maart 2011

Nederlander eet meer verse vis

De gemiddelde Nederlander at 3,6 kilo vis in 2010, dat is 1 procent meer dan in 2009. Dit blijkt uit de consumptiecijfers vis, schaal- en schelpdieren van onderzoeksbureau GfK. 92 procent van de Nederlanders zet wel eens vis op tafel. Vooral verse vis is steeds meer in trek.

Gezond
Een goede ontwikkeling vindt het Voedingscentrum, want vis hoort thuis in een gezond eetpatroon. Om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen, eet je 2 keer per week vis, waarvan ten minste 1 keer per week vette vis, zoals haring, zalm, makreel of sardines.

Duurzaam
Bij het kopen van vis is het ook belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid van de visvangst. Kijk of het MSC-keurmerk op de verpakking staat, gebruik de VISwijzer of vraag de visboer over de herkomst van de verse vis. Op de actiepagina ` Waar heeft jouw zalmmoot gezwommen' vind je handige overzichten die kunnen helpen bij het maken van een meer duurzame keuze.
Voedingscentrum