Gemeente Zoetermeer

Corporate Story voor handelsdelegatie naar Xiamen

Patrick van Domburg (wethouder internationaal en citymarketing) heeft dinsdag 15 maart het eerste exemplaar overhandigd van de Engelstalige versie van de Zoetermeerse 'Corporate Story' aan de ondernemers die binnenkort met een handelsdelegatie vertrekken naar de Chinese stad Xiamen. Mathieu Souren (voorzitter van de Raad voor Ondernemend Zoetermeer) nam de Corporate Story in ontvangst namens de ondernemers. Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat de Zoetermeerse ondernemers in de handelsdelegatie naar Xiamen het beeld van Zoetermeer goed neerzetten en daar is de Corporate Story een goed middel voor.

De Corporate Story vertelt in essentie de kracht van de moderne stad van nu, benoemt de opgaven voor de toekomst (Stadsvisie 2030) en schetst de contouren voor kansrijke grootschalige investeringen in Zoetermeer als deel van de Randstad. Deze boodschap kan behalve voor Chinese ondernemers ook interessant zijn in een breder verband voor andere (internationale) partijen die hier bijvoorbeeld willen ondernemen, een relatie opbouwen, kennis uitwisselen of subsidiemogelijkheden onderzoeken.

Slaagkans missie
Ook de gemeente neemt deel aan de handelsdelegatie omdat bestuurders deuren kunnen openen in China. Het is belangrijk in Chinese relaties dat de bestuurders betrokken zijn en hun vertrouwen uitstralen. Dit vergroot de slaagkans van de missie.

Vestigingsklimaat
Chinese bedrijven, vertegenwoordigers van universiteiten, culturele instellingen en de gemeente Xiamen hebben Zoetermeer bezocht en gemeente en ondernemers uitgenodigd om hen te bezoeken. De handelsdelegatie gaat naar Xiamen om het vestigingsklimaat van Zoetermeer te promoten en - ter ondersteuning hiervan - culturele uitwisselingtrajecten op te zetten en te intensiveren.