Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-03-2011

Televisie
ALI B OP VOLSTE TOEREN
Uitzending woensdag 16 maart
Nederland 3 - 20.25 uur

MUZIKALE HOOGTEPUNTEN IN
ALI B OP VOLSTE TOEREN

De TROS zendt op woensdag 16 maart, op veler verzoek, een compilatie uit van alle bewerkte liedjes van de succesvolle serie ALI B OP VOLLE TOEREN.

Onder de naam ALI B OP VOLSTE TOEREN komen alle remakes van de Nederlandse muziekcoryfeeën en rappers nog een keer voorbij: Lenny Kuhr die met haar versie van Keizers' song 'Mama, sorry dat ik vast zit' de stoere rappers tot tranen wist te roeren; Ben Cramer en rapper Fresku; Willeke Alberti en Kleine Viezerik die in een kort tijdsbestek een bijzonder warme band creëerden; Stef Bos en Negativ; Bonnie St. Claire en Darryl; Dennie Christian en Yes-R, die het nummer 'Rosamunde' bewerkten tot een nieuwe hit; Anneke Grönloh en R&B zanger Gio en Henny Vrienten en rapper Winne.

De serie ALI B OP VOLLE TOEREN is een absolute tv-hit! Tijdens de uitzendingen, waarin de jeugd van nu kennismaakt met Nederlandstalige hits van toen, stroomde social media vol met positieve reacties. Het recept: Ali B gaat met een bevriende rapper op bezoek bij de iconen van de Nederlandse muziek, zonder dat ze ook maar een idee hebben wie hij of zij is. De rappers en de 'gouwe ouwe' staan voor de uitdaging om van elkaars bekendste nummer een persoonlijke remake te maken.

Het programma oogstte in de afgelopen weken lovende kritieken van bekend Nederland: 'In tranen zat ik voor de buis, terwijl ik ook moest lachen. Het hoogst haalbare. Toptelevisie', aldus Joris Linssen. 'Het is het leukste tv-programma op dit moment', laat Carlo Boszhard in Life 4 You weten. Wim de Bie: 'Nu al mooiste tv-serie van 2011?' Bert van der Veer: '#abovt Wees zuinig op dit pareltje'. Marco Borsato twittert: 'Dit was de beste! Wat was dit goed!!!!!!!!!!! @AliBouali Niet normaal zo goed GEWELDIG! #abovt".

De TROS heeft, in samenspraak met Nederland 3, acht nieuwe afleveringen besteld bij producent Tuvalu Media.

Voor meer informatie: www.tros.nl/alib
Twitter mee: #abovt


Noot voor redacties