Gemeente Eijsden-Margraten

Nieuwsberichten

Kaveluitgifte plan Bemelen eindelijke van start!

Nadat op 24 januari 2011 is gestart is met de aanleg van de infrastructuur voor bouwplan De Steeg te Bemelen, worden nu de eerste kavels uitgegeven. Met het plan De Steeg wordt voorzien in de bouw van 23 (vrijstaande en halfvrijstaande) woningen waarvan vijf starterswoningen en achttien vrije-sector kavels.

De starterswoningen worden projectmatig gerealiseerd door G&D Projectmanagement BV uit Mheer. Voor meer informatie over de starterswoningen kunt u contact opnemen met

de heer J. Dobbelstein 043 457 3341.

Op twee van de achttien vrije sector kavels rust een voorkeursrecht, waardoor deze niet worden meegenomen in de kaveluitgifte.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten heeft besloten om af te zien van het gefaseerd uitgeven van de bouwkavels in het plan 'De Steeg', waardoor alle zestien vrije-sector kavels in een keer uitgegeven zullen worden.

"Het heeft een poos geduurd, maar nu is het dan toch eindelijk zover. Ik ben dan ook zeer verheugd dat de eerste kavels van het plan worden uitgegeven", aldus verantwoordelijk wethouder Custers.

Voor meer informatie omtrent de kaveluitgifte, klik hier

Stand van zaken aanleg infrastructuur Nadat de voorbereidingen voor het aanleggen van de infrastructuur zijn afgerond, kan met de uitvoering van het bestemmingsplan worden gestart. De aannemer die nu werk uitvoert, is Wegenbouw Limburg. De werkzaamheden duren ongeveer tien weken, waarbij het weer een belangrijke rol speelt. Op dit moment is de aannemer bezig met het verrichten van grondwerk en het aanbrengen van de riolering.

Adviesbureau Plangroep Heggen verzorgt het dagelijks toezicht tijdens de uitvoering. De toezichthouder is de heer Eijgelshoven en voor vragen is hij bereikbaar op telefoonnummer 06 4664 7334.

Nadat aannemer Wegenbouw Limburg de waterbergingen, riolering en eerste asfaltwegen heeft aangelegd, zullen de nutsbedrijven werkzaamheden aan de kabels en leidingen uitvoeren. Deze werkzaamheden nemen eveneens enkele weken in beslag.

Snel naar


* Afval & Milieu