Nieuwe sociale netwerksite voor toekomstige buitenlandstudenten


Eind februari lanceerde StudyIntentions een sociale netwerksite speciaal voor toekomstige buitenlandstudenten. Een Nederlands initiatief met een grensoverschrijdende tint.

Schimmert, 20110316 -- “Wie gaat er nog meer naar mijn bestemming?” Iedere student die naar het buitenland wil herkent deze gedachte wel. Zo ook de Nederlander Edmond Vrancken, die in 2001 nog als student in het diepe sprong en voor een paar jaar naar Frankrijk vertrok. Hij lanceerde eind februari samen met een Belgisch internetbureau de site www.studyintentions.com.

StudyIntentions begint daar waar de grote sociale netwerken zoals Facebook of Hyves ophouden. Deze sites laten niet zien wie er naar het buitenland vertrekt en wie er dezelfde studiebestemming heeft. Bovendien is het lastig om studenten te vinden die al eerder een bepaalde studie in het buitenland gevolgd hebben. Zulke contacten zijn echter erg nuttig bij het nemen van een beslissing om elders te gaan studeren.

 “Dat moet anders”, dacht het team achter StudyIntentions. De internetsite die ze bouwden bevat verschillende handige functies om er snel achter te komen wie dezelfde plannen heeft. In een muisklik is het mogelijk om te zien welke studenten al in het buitenland zijn geweest en wat ze gestudeerd hebben. Verder kunnen ook studentenverenigingen een profiel aanmaken en op deze wijze hun toekomstige leden uit het buitenland informeren.

De ambitie achter dit initiatief is eenduidig: het creëren van een platform waarin de toekomstige buitenlandstudent zich helemaal thuis kan voelen. Voor iedere vraag is er wel een contact; in eigen land of over de grens. De site wordt daardoor een ideale plek voor studenten die nog niet precies weten of een buitenlandstudie iets voor hen is.





Ingezonden persbericht