G Data probeert steentje bij te dragen om Japan te helpen


Badhoevedorp, 20110316 -- Berichten van Japanse G Data werknemers over rampsituatie in Japan doorslaggevend voor speciale actie. Security-specialist G Data is gisteren gestart met een special actie om het Japanse Rode Kruis financieel te steunen. Tot 11 april zal van ieder verkocht product op de website 5 euro worden gedoneerd aan Japan. Met de opbrengsten hoopt G Data een steentje te kunnen bijdragen aan de noodhulp aan slachtoffers van de ramp en de wederopbouw van de getroffen gebieden. Aan het einde van de actie zal de gehele som in één keer worden overgemaakt. De actie loopt in alle landen waarin G Data actief is en geldt voor alle consumentenproducten die via de webshop worden verkocht.

“Japan was één van G Data’s eerste internationale vestigingen. De mensen die daar werken, maken allemaal al vijf jaar deel uit van ons team. Er was dan ook grote ongerustheid onder alle G Data-medewerkers om hun gezondheid toen wij voor het eerst van de ramp hoorden. Gelukkig hebben onze collega’s de aardbeving en de tsunami goed doorstaan, maar helaas kunnen wij door de dreigende situatie met de kernreactoren in Japan nog niet stellen dat zij werkelijk in veiligheid zijn. Ook de updates die zij ons meerdere keren per dag sturen over doden, gewonden en ravages raken ons in ons hart. Daarom hebben wij besloten om snel en zonder omhaal te helpen, zoveel als wij kunnen,” vertelt Dirk Hochstrate, directeur van G Data Software AG.

Sociale betrokkenheid is niets nieuws voor G Data. Sinds 2008 is het bedrijf partner van de organisatie Plan. G Data heeft via die organisatie 50 pleegkinderen geadopteerd in verschillende delen van de wereld. Daarnaast steunt G Data dit jaar een AIDS-programma van Plan in Oeganda. De donaties aan Plan zullen niet lijden onder de financiële hulp die G Data momenteel aan het Japanse Rode Kruis biedt.

Vijf euro van de opbrengst van elk verkocht exemplaar van de volgende producten gaat naar het Japanse Rode Kruis:


  • G Data AntiVirus

  • G Data InternetSecuirty

  • G Data InternetSecurity voor Netbooks

  • G Data TotalCare

  • G Data NotebookSecurity



Op de site http://www.gdata.nl/we-are-helping.html vindt u meer informatie over de G Data Japan-actie.

Over G Data
G Data Software AG is een security-specialist van Duitse origine. G Data ontwikkelde haar eerste antivirus-programma al in 1987 en was daarmee een pionier in Europa. Kwaliteit is een prioriteit voor de onderneming. Als resultaat hiervan heeft G Data in de afgelopen vijf jaar meer testoverwinningen in Europa behaald dan welke andere aanbieder ook.

G Data is opgericht in 1985. De onderneming biedt oplossingen voor consumenten en voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen, die wereldwijd in meer dan 90 landen beschikbaar zijn. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bochum (Duitsland). Meer informatie is te vinden op www.gdata.nl.

Twitter: GDataBenelux
Facebook: G Data Benelux





Ingezonden persbericht