Politie Twente

Politie zoekt getuigen van gewapende overval juwelier Oldenzaal

Het overvallenteam van Politie Twente onderzoekt de overval op juwelier Kormelink. De politie wil in contact komen met getuigen die zowel voor, tijdens als na de overval bijzonderheden hebben gezien.

De gewapende overval vond plaats op dinsdag 15 maart omstreeks 11.00 uur. Kort daarna werden er drie mannen, één van 20 en twee van 19 jaar uit Amsterdam, aangehouden. Deze mannen maakten na de overval gebruik van meerdere voertuigen; een rode scooter en een oranje/rode personenauto van het merk Seat Ibiza. De mannen zitten vast voor nader onderzoek. Toch verzoekt de politie dringend om hulp van eventuele getuigen.

Rode scooter
Met een rode scooter zijn de drie daders na de overval op juwelier Kormelink gevlucht. De rode scooter werd later gevonden in het parkje aan de Titus Brandsmastraat in Oldenzaal. De politie wil graag met mensen in contact komen die de scooter vóór de overval hebben gezien. Het is goed mogelijk dat de scooter meerdere dagen voor de overval op 15 maart ergens in Oldenzaal neergezet. Als mensen dit gezien hebben wil de politie heel graag met hun in contact komen.

Rode Volkswagen Golf?
Op de plek waar de scooter is achter gebleven, aan de Titus Brandsmastraat, is door een getuige een rode VW Golf gezien. Politie wil graag in contact komen met andere getuigen die meer kunnen vertellen over deze rode VW Golf of mogelijk andere bijzonderheden hebben waargenomen.

Seat Ibiza
Ook wil het overvallenteam meer informatie over de oranje/rode Seat Ibiza. Het vermoeden is dat deze voor de overval enige tijd in de omgeving van de Prins Hendrikstraat in Oldenzaal heeft gestaan. Maar mogelijk heeft deze auto ook nog elders én eerder in Oldenzaal gestaan. De politie wil ook graag getuigen spreken die dit kunnen bevestigen.

Filmopname of foto's
Mogelijk dat er mensen zijn die de overvallers gefilmd hebben of foto's hebben gemaakt. De politie wil uiteraard graag gebruik maken van deze beelden en verzoekt deze mensen om contact op te nemen.

Contact:
Wie heeft de mannen gezien, mogelijk in combinatie met de genoemde voertuigen? Neem contact op met het overvallenteam van Politie Twente. Getuigen kunnen bellen met: 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000. Of mailen naar: overvallenteam@twente.politie.nl


-----------------------



Politie Twente