Gemeente Maastricht

Maastrichtse Boomfeestdag 16 maart 2011

Nieuwe bomen in wijkpark Caberg-Malpertuis

1 maart 2011

Woensdag 16 maart 2011 wordt vanaf 09.00 uur de jaarlijkse Boomfeestdag gehouden in het in aanleg zijnde nieuwe wijkpark tussen de Maastrichtse wijken Caberg en Malpertuis aan de Tamboerijnstraat. Kinderen uit groep 6 en 7 van basisschool Het Mozaïek planten zo'n 18 bomen nabij het nieuwe scoutinggebouw (waaronder es, esdoorn, tulpenboom, en haagbeuk).

Wijkpark De plek waar de nieuwe bomen komen, vormt een onderdeel van het groengebied tussen Caberg en Malpertuis dat wordt omgevormd tot hét nieuwe wijkpark van Caberg-Malpertuis. De ontwikkeling van het wijkpark gebeurt in samenhang met de ontwikkeling van de aangrenzende woongebieden. Om te zorgen voor een kwaliteitsverbetering, worden er verschillende maatregelen getroffen. Woningen met het park bijna tot aan de voordeur, parkeerplekken aan de rand, groene wandel- en recreatiestroken, bomenrijen, bloementuin, spel- en recreatievoorzieningen voor algemeen gebruik, goede verlichting, voorzieningen voor de jeugd etc.

Burgerparticipatie In het hele ontwerpproces van het wijkpark spelen de bewoners van Caberg-Malpertuis een belangrijke rol. Omdat zij uiteindelijk gebruik maken van het nieuwe wijkpark hebben de bewoners actief meegedacht over de inrichting van het park. De kinderen van de buurtschool worden nu betrokken bij de aanplant van dit gebied.

Programma 08.45 uur Vertrek vanaf speelplaats basisschool Het Mozaïek (Prestantstraat 40, Maastricht). 09.00 uur Welkomstwoord en korte toespraak van wethouder Gerdo van Grootheest. 09.10 uur Eerste boom wordt geplant door wethouder samen met een groepje kinderen. 09.15 uur Iedereen aan de slag. 10.00 uur Gezamenlijke afsluiting in het scoutinggebouw. Koffie en thee met gebak voor genodigden, fris voor de kinderen. 10.20 uur Einde.

Maastricht week eerder De Boomfeestdag wordt georganiseerd dankzij de samenwerking tussen de gemeente Maastricht, aannemer Janssen de Jong, Buurtaanpak Caberg-Malpertuis, Scouting Caberg, IVN-Maastricht en CNME Maastricht en Regio. De landelijke Boomfeestdag komt ieder jaar terug. In heel Nederland worden op hetzelfde moment duizenden nieuwe bomen en struiken geplant door kinderen van basisscholen. De Maastrichtse viering van deze dag vindt dit jaar een week eerder plaats dan de landelijke viering (23 maart), omdat de scholen op deze dag een studiedag hebben.