Rijksvoorlichtingsdienst

Prins van Oranje spreekt bij bijeenkomst Max Foundation

RVD, 18 februari 2011, nr. 49

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje spreekt donderdag 17 maart in Amsterdam bij de viering van het 1000e water- en sanitatieproject van Max Foundation. Max Foundation is een stichting die kindersterfte wil bestrijden door financiering van water- en sanitatieprojecten in Bangladesh. De Prins van Oranje spreekt in zijn rol van voorzitter van UNSGAB (United Nations Secretary General's Advisory Board on Water and Sanitation) over Wereldwaterdag 2011 en over de "Sustainable Sanitation: 5 year drive to 2015", een initiatief van UNSGAB om de aandacht voor het belang van sanitatie vast te houden.

Max Foundation begon 6 jaar geleden als klein particulier initiatief en draait op donaties die volledig worden gebruikt voor projecten die met lokale partners en de lokale bevolking worden opgezet. Eind 2010 werd door de stichting het 1000e dorp (200.000 mensen) in Bangladesh voorzien van water en sanitatie.

De Prins van Oranje onthult bij de viering van dit 1000e project een naambord van Max Foundation dat in het dorp wordt bevestigd bij een nieuwe waterpomp. Daarna opent de Prins een rondetafeldiscussie waar een aantal gezaghebbende sprekers uit de water- en ontwikkelingshulpsector en uit het bedrijfsleven aan deelnemen. Het onderwerp van de discussie is 'Steun aan water en sanitatie: druppel op een gloeiende plaat?'.

Noot voor redacties (