Gemeente De Marne


Tijd voor mantelzorgers - "Even tijd voor mezelf.."

In Bedum, De Marne en Winsum geven mantelzorgers de zorg tijdelijk uit handen. Stap OOK over De DREMPEL!

In Nederland zorgen ongeveer 3,7 miljoen mensen voor een naaste die chronisch ziek, lichamelijk of verstandelijk beperkt is of ten gevolge van verslaving of psychische ziekte afhankelijk is van zorg en hulp. Veel van deze mantelzorgers lopen het risico overbelast te raken door de langdurige en vaak intensieve zorg die zij verlenen. Door de zorg tijdelijk, maar volledig, over te dragen aan een ander heeft de mantelzorger even tijd voor zichzelf.

Dankzij die vervangende zorg, zogenaamde respijtzorg, kan de mantelzorger er weer even tegen en wordt opname van de zorgvrager uitgesteld of zelfs voorkomen. Daar waar (nog) geen indicatie wordt gegeven voor professionele zorg vervullen vrijwilligers een waardevolle taak. Soms zijn de vrijwillige mantelzorgvervangers de overbrugging naar of aanvulling op de professionele zorg.De gemeenten Winsum en De Marne zijn gestart met een gezamenlijk project 'respijtzorg door vrijwilligers´.

Bent u geïnteresseerd? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op donderdag 17 maart van 10.30 tot ± 12.00 uur in gemeentehuis van Winsum (Ripperdazaal). Bent u niet in de gelegenheid de bijeenkomst te bezoeken, maar wel belangstellend?

Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg, mevrouw A. Heekelaar. Tel. 0595-421027. E-mail: anneke.heekelaar@demarne.nl.