Rechtbank Amsterdam


Regiezittingen in zedenzaak rechtbank Amsterdam

Amsterdam, 4 maart 2011 - Op donderdag 17 maart dienen er twee regiezittingen in de zedenzaak bij de rechtbank Amsterdam. De zittingen vinden plaats in de extra beveiligde zittingszaal aan de Zuidermolenweg
1 in Amsterdam Osdorp en beginnen om 9.30 uur (Richard van O.) en om 14.00 uur (Robert M.).
Van de opkomst en de tenlastelegging van de zittingen wordt beeld- en geluidsmateriaal verstrekt aan de audiovisuele media.

Voorzieningen publiek
Het aantal plaatsen in de beveiligde zittingszaal in Osdorp is zeer beperkt. Om die reden geldt de regel dat degene die het eerst komt naar binnen mag tot het aantal beschikbare plaatsen is vergeven. Iedereen wordt gedetecteerd en zonodig gefouilleerd bij de ingang. Men dient zich te kunnen identificeren. De deur gaat om 08.00 uur open.

Opnamemateriaal en andere communicatiemiddelen verboden In het gebouw aan de Zuidermolenweg is filmen, fotograferen en het maken van geluidsopnamen verboden. Mobiele telefoons, semafoons, laptops en andere communicatiemiddelen of opnameapparatuur worden niet toegelaten.

Audiovisuele media
Op 17 maart verzorgt de rechtbank zelf de beelden voor de audiovisuele media. Van de volgende delen van de zitting wordt - met een kleine vertraging - beeld- en geluidsmateriaal verstrekt:
- opkomst rechtbank;

- tenlastelegging door de Officier van Justitie.

De audiovisuele media dienen op het aangehechte accreditatieformulier kenbaar te maken of zij het beeld- en geluidsmateriaal willen afnemen. Na accreditatie volgen meer details.

Accreditatie pers
De plaatsen voor de pers in de beveiligde zittingszaal worden toegewezen door de rechtbank. In verband met de te verwachten belangstelling geldt een strikt toewijzingsbeleid. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldige perskaart. De pers dient zich donderdag 10 maart, vóór 17 uur aan te melden door middel van aangehecht accreditatieformulier. Op vrijdag 11 maart maakt de afdeling voorlichting van de rechtbank na 15.00 uur bekend welke media worden toegelaten tot de beveiligde zittingszaal.

Inlichtingen
Voor overige informatie kunt u bellen met afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam: 020 - 541 2882.

ACCREDITATIEFORMULIER VOOR DE PERS

regiezittingen zedenzaak rechtbank Amsterdam op 17 maart 2011

Naam:
Naam medium:
Type medium (radio, krant, weekblad, tv):
Nummer (politie)perskaart:
Telefoon:
E-mailadres:

Neemt beeld / geluidmateriaal af JA/NEE Brengt een SNG wagen mee: JA/NEE

Interviews na afloop van de zitting

Naam cameraman:
Nummer (politie)perskaart:
Naam geluidsman:
Nummer (politie)perskaart:

Uiterlijk donderdag 10 maart mailen naar afdeling Voorlichting & Communicatie rechtbank Amsterdam:
info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl

Bron: Rechtbank Amsterdam Datum actualiteit: 4 maart 2011 Naar boven