Gemeente Bernheze


Raadsvergadering (17-03-2011)

Op donderdag 17 maart 2011 vindt er een raadsvergadering plaats. De vergadering is openbaar en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch, aanvang 19.30 uur. Enkele agendapunten zijn:

Voortgang traject krachtenbundeling Bernheze-Maasdonk De gemeenteraad wordt iedere raadsvergadering op de hoogte gebracht van de voortgang van het proces samenwerking dan wel samengaan van beide gemeenten. Momenteel wordt er gedurende een periode van een jaar op diverse onderdelen intensief samengewerkt. Op 28 september 2011 nemen de raden van Bernheze en Maasdonk een besluit over de toekomst.

Voorbereidingsbesluit Heesch-West
In verband met de beoogde ontwikkeling van Heesch-West is het noodzakelijk dat de gemeente een voorbereidingsbesluit neemt over bepaalde percelen in dit gebied. Een voorbereidingsbesluit biedt een beschermende werking tegen ongewenste planologische ontwikkelingen. De aanvragen voor bouw- en aanlegvergunningen worden bijvoorbeeld aangehouden. De gemeenteraad wordt gevraagd om in te stemmen met dit voorbereidingsbesluit. De percelen waarop het voorbereidingsbesluit van toepassing is, worden na het besluit van de gemeenteraad gepubliceerd in De Bernhezer.

Integrale jeugdgezondheidszorg 0-19 jarigen
De stuurgroep Jeugdgezondheidszorg adviseert om tot een integrale jeugdgezondheidszorg voor 0-19 jarigen in de regio Brabant Noord te komen. Momenteel wordt de jeugdgezondheidszorg voor 0 tot 4 jarigen uitgevoerd door drie thuiszorgorganisaties, namelijk Pantein, Thebe en Vivent. De jeugdgezondheidszorg voor 4 tot 19 jarigen wordt uitgevoerd door de GGD Hart van Brabant. De gemeenteraad moet een besluit nemen over het advies om onder bepaalde voorwaarden de jeugdgezondheidszorg voor 0 tot 4 jarigen ook onder te brengen bij de GGD.

Vaststellen Kadernota integraal veiligheidsbeleid 2011-2014 Bernheze en Maasdonk
Integraal veiligheidsbeleid is een van de onderwerpen in het intensiveringstraject van de samenwerking tussen Maasdonk en Bernheze. De kadernota beschrijft op hoofdlijnen de stand van zaken van de veiligheid in de gemeenten Maasdonk en Bernheze. Daarnaast zijn ook de aandachtspunten om het veiligheidsniveau te kunnen handhaven en de wijze van uitvoering opgenomen in de kadernota. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de kadernota vast te stellen.

Informatie
De volledige agenda met de bijbehorende stukken vindt u op www.bernheze.org. De raadsvergadering is live te volgen op de televisie via Bernhezer Omroep Stichting (Wan TV). Indien u Digitenne heeft, kunt u de raadsvergadering niet volgen.
Met vragen over de gemeenteraad en de raadscommissies kunt u terecht bij de griffie, telefoon (0412) 45 88 88, e-mail griffie@bernheze.org.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35