Gemeente Noordwijkerhout


Mantelzorgsalon

Op donderdagavond 17 maart 2011 organiseert de gemeente een mantelzorgsalon in de Ireneschool (ingang Geversstraat). De mantelzorgsalon is de plek waar mantelzorgers elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is de extra zorg die iemand geeft aan een naaste met gezondheidsproblemen en/of beperkingen. Deze extra zorg wordt niet gegeven vanuit een beroep, maar vanuit de persoonlijke band die zij met de zorgvragende hebben. Veel mantelzorgers zien zichzelf niet als mantelzorger. Zij vinden het heel vanzelfsprekend deze extra, onbetaalde, zorg te geven aan hun partner, (klein)kind, ouder, familielid of vriend. Een mantelzorger zal ook niet snel om hulp vragen. Zij zoeken eerder hulp voor degene die zorg nodig heeft, dan voor zichzelf.

Ontspanning, informatie en advies

De mantelzorgsalon biedt mantelzorgers de gelegenheid om in een informele sfeer met anderen te praten over hun ervaringen en emoties. Naast ontspanning wordt er tijdens de mantelzorgsalon ook informatie en advies gegeven. Tijdens de mantelzorgsalon op 17 maart zal Marjon Rigtering, maatschappelijk werker, iets meer vertellen over haar werk en met welke vragen mantelzorgers bij het maatschappelijk werk terecht kunnen. De avond begint om 19.30 uur. U hoeft zich vooraf niet aan te melden. Alle mantelzorgers zijn van harte welkom. Deelname aan deze avond is gratis. Kent u een mantelzorger, maak hem of haar dan attent op deze avond.

Informatie

Voor vragen over de mantelzorgondersteuning kunt u terecht bij het Wmo Adviescentrum (voorheen Lokaal Loket) Via Antiqua 23, telefoon (0252)
343 800 of e-mail wmo@noordwijkerhout.nl. Het Wmo Adviescentrum is op werkdagen geopend van 9.00 tot 12.00 uur.