FloraHolland


Buitentrends tijdens Marktplaats-event Bleiswijk `Buiten-Leven' op 17 maart

BLEISWIJK (10 maart 2011) - Op donderdag 17 maart 2011 vindt het Marktplaats-event Bleiswijk `Buiten-Leven' plaats. De nieuwste voorjaarstrends voor buiten staan centraal tijdens deze vak-avond. Daarnaast worden de trends in en het maken van speciale boeketten, zoals bruids- en rouwwerk, extra belicht.
Het evenement wordt georganiseerd voor kwekers, bloemisten, detaillisten en tuincentra door de Vereniging Bloemist-Winkeliers, groothandelscentrum Terra Bleiswijk en bloemenveiling FloraHolland.

Bezoekers vinden in Bleiswijk een gevarieerd programma. Zij kunnen inspiratie opdoen op het gebied van bruids- en rouwwerk door demonstraties die worden gegeven door Petra van der Veen en Johan Martens. Aan tafel bij de bekende bloemist Menno Kroon gaan ze met elkaar in gesprek over de bloemenbranche om kennis uit te wisselen. Ook kunnen ze zelf creatief aan de slag tijdens de workshop bruidsboeketten maken. Bloemisten en bloemisten in opleiding kunnen zich vooraf opgeven om mee te doen aan een bruidsboekettenwedstrijd. Tijdens het Marktplaats-event Bleiswijk worden de boeketten beoordeeld door een vakkundige jury. Diverse aanvoerders presenteren tijdens de avond hun producten en vertellen bezoekers het verhaal achter hun product. Bloemsierkunstenaars laten tijdens de productdemonstraties zien hoe de verschillende bloemen en planten goed tot hun recht komen in bruids- en rouwwerk.
De Vereniging Bloemist-Winkeliers licht samen met betrokken ketenpartners de stand van zaken van het ketenproject `Omarm de Bloemist' toe, evenals de plannen voor de komende periode. Het Marktplaats-event Bleiswijk heeft ook een heuse primeur: de introductie van de promotiebus van PurE Summer Flowers. Daarnaast wordt er gekookt met planten en ontbreekt een drukknopwedstrijd op de projectieklokken van FloraHolland Bleiswijk niet.
Het evenement wordt gehouden van 17:00 tot 22:00 uur in groothandelscentrum Terra Bleiswijk. De toegang is gratis voor vakbezoekers. Meer informatie over het Marktplaats-event Bleiswijk en het complete programma is te vinden op www.terrableiswijk.nl. Vakbezoekers kunnen zich via deze website vooraf registreren om kosteloos deel te nemen aan de workshop bruidsboeketten maken.

Omarm de bloemist
Het Marktplaats-event is ontstaan vanuit het project `Omarm de bloemist'. Vanuit dit project krijgen bloemisten in Bleiswijk handvatten en advies aangereikt op het gebied van product, hardware en ondernemerschap. Daarmee krijgt de bloemist de mogelijkheid zijn onderscheidend vermogen te vergroten. De organisaties die het programma op 17 maart invullen, gaan er vanuit dat de bloemist zich in de markt in ieder geval óók kan onderscheiden door de consument meer te vertellen over de producten die hij zelf verkoopt.