Gemeente Brummen


Scholieren in raadzaal in debat over 'onderwijs'

(Oorspronkelijke publicatie datum: 10-03-2011)

De raadzaal in de oude villa van het gemeentehuis is donderdag 17 maart het strijdtoneel van jongeren uit onze gemeente. Leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in onze gemeente voeren dan met elkaar een debat over allerlei zaken die jongeren raken. Het debat vindt plaats via het bekende format van Het Lagerhuis. Onderwijswethouder Greetje Verver vervult de rol van voorzitter. Ook is er een jury die het debat kritisch volgt.

Aanleiding van dit initiatief is het gegeven dat donderdag 17 maart 2011 de Dag van de Leerplicht is. Het thema van deze Nationale dag is School? Bekijk 'teens anders! Tijdens deze dag staan leerlingen, ouders en leerkrachten stil bij het feit dat kinderen in Nederland het recht hebben om zich te ontwikkelen en een diploma te halen. In onze gemeente gebeurt dit via het houden van een Lagerhuisdebat.

Het Lagerhuisdebat vindt plaats op donderdag 17 maart van 14 tot 16 uur. Leerlingen uit groep 8 van alle basisscholen in onze gemeente gaan onder leiding van wethouder Verver met elkaar in debat. Diverse prikkelende stellingen komen aan bod, waaronder zonder diploma kom ik er ook wel! en leerplicht is ouderwets, niet meer van deze tijd. Aan het einde van het debat maakt de jury bekend welke leerling de beste debater was en wie de leukste bijdrage in het debat heeft geleverd.