Gemeente Deurne


Leerlingen De Sprong bezoeken gemeente tijdens Dag van de Leerplicht

dag van de leerplicht

Op donderdag 17 maart wordt voor de achtste keer de Dag van de Leerplicht gevierd. Ook dit jaar staat het thema School? Bekijk 't...eens anders! centraal. De gemeente Deurne heeft 15 kinderen van praktijkschool De Sprong uitgenodigd om op de Dag van de Leerplicht een kijkje te komen nemen in het gemeentehuis.

De Sprong is een praktijkschool waar leerlingen voornamelijk worden opgeleid tot arbeidskracht. De gemeente Deurne heeft gekozen om leerlingen van De Sprong uit te nodigen om het werk van de leerkrachten én van de leerlingen onder de aandacht te brengen en te ondersteunen. Leerlingen van De Sprong zijn cognitief meestal niet in staat om een startkwalificatie te halen. Op de praktijkschool worden ze rechtstreeks opgeleid tot arbeidskracht zodat ze in de toekomst een belangrijke rol kunnen vervullen in het bedrijfsleven. Als ze de benodigde certificaten hebben en een baan hebben gevonden, verlaten ze de praktijkschool en zijn ze niet meer leerplichtig.

Wat gaan de leerlingen doen?
Het programma van de Dag van de Leerplicht in Deurne is als volgt: 8.10 uur De leerplichtconsulent, Frits Kuijten gaat de leerlingen met de fiets ophalen bij praktijkschool De Sprong.

8.30 uur Aankomst van de groep leerlingen, twee docenten en de leerplichtconsulent bij de gemeentewerf aan de Energiestraat. Ze krijgen daar een rondleiding en uitleg over de werkzaamheden van de buitendienst van de gemeente Deurne.

10.00 uur Aankomst in gemeentehuis en ontvangst door wethouder Ragetlie.

11.15 uur De leerlingen brengen een bezoek aan het gemeentearchief, hier krijgen ze uitleg over het archief.

12.00 uur tot 12.45 uur Lunch in de fractiekamer met de wethouder. 13.00 uur tot 14.00 uur Bij de balies van het Klantcontactcentrum krijgen de leerlingen uitleg over hoe de balies werken.

Vervolgens wordt de dag afgesloten.

Dag van de Leerplicht
Tijdens de Dag van de Leerplicht staan gemeenten in het hele land samen stil bij het feit dat kinderen in Nederland het recht hebben om zich te ontwikkelen, het leerrecht. Naar school gaan is niet alleen een plicht maar vooral een recht. Om zoveel mogelijk leerlingen en hun ouders hiervan bewust te maken organiseren gemeenten en scholen allerlei acties. Iedere gemeente vult de dag naar eigen inzicht in.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l |