Gemeente De Bilt


14-03-2011

Klassenbattle op Groenhorstcollege Maartensdijk.

Op donderdag 17 maart is het de Dag van de Leerplicht. In de regio Zuid-Oost Utrecht staat het thema `op tijd komen' centraal. In de gemeente De Bilt wordt in dit kader een Klassenbattle georganiseerd op het Groenhorstcollege Maartensdijk.

Tijdens de Dag van de Leerplicht staan leerlingen, ouders en leerkrachten stil bij het feit dat kinderen in Nederland het recht hebben om zich te ontwikkelen en een diploma te halen. Want naar school gaan is niet alleen een plicht, maar zeker ook een recht. Om ouders en scholen hiervan bewust te maken, wordt er op de Dag van de Leerplicht in vele gemeenten actie gevoerd.

Kom op tijd!

Zo ook in gemeente De Bilt. Het thema `op tijd komen' keert dagelijks terug. Een smoesje bij het te laat komen is zo bedacht, maar de laatkomer is zich vaak niet bewust van de gevolgen die het te laat komen voor anderen heeft. De hele klas moet wachten en dat is storend voor de docenten en leerlingen die wél elke dag op tijd willen beginnen. De school wijst de leerling op zijn verantwoordelijkheid door laat komen te bestraffen. Met de ludieke Klassenbattle wil het Groenhorstcollege Maartensdijk het belang van op tijd komen aantonen.

Stipt om 08.30 uur de klas compleet, wordt op Groenhorstcollege Maartensdijk werkelijkheid bij de Klassenbattle. Want op 17 maart wordt op tijd komen juist beloond. Alle klassen van de onderbouw strijden voor de overwinning. De klas die als eerste compleet is na de eerste bel van 08.25 uur wint de battle. Deze klas wordt door wethouder Mittendorff en de leerplichtambtenaren beloond met een heerlijke taart.

Bilthoven, 14 maart 2011