Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Informatieavond uitbeelding Forum Hadriani in Voorburg

14 maart 2011 - Op donderdagavond 17 maart start om 19.30 uur een bijeenkomst over de visualisatie van de Romeinse stad Forum Hadriani in park Arentsburgh-Hoekenburg in Voorburg. De informatieavond wordt gehouden in Huize Swaensteyn, Herenstraat 72-74 in Voorburg. Inwoners die rondom het park wonen, zijn uitgenodigd evenals de historische en archeologische verenigingen. Het programma duurt tot 21.00 uur.

Wethouder Heleen Mijdam (monumenten, archeologie en cultuurhistorie) licht het doel van het project 'visualisatie Forum Hadriani' toe. Bureau Same-D presenteert het ontwerp van het hoofdbaken aan de Prinses Mariannelaan. Dit bestaat uit een rij driehoekige pylonen. Vanuit richting Voorburg wordt de naam Forum Hadriani in energiezuinig licht uitgebeeld. Komend vanaf Rijswijk is een schets van de stad Forum Hadriani te zien. Op de achterkant staat een luchtfoto van de wijk met daarop de contouren van het Forum.

Ook worden de aanwezigen geïnformeerd over de vijf informatieve themabakens die verschillende aspecten van de geschiedenis van de stad en tijd belichten. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.