Hulpverleningsdienst Groningen


Hulpverleningsdienst Groningen

Crisisteams hulpdiensten regio Groningen en NAM oefenen samen

Woensdagavond 16 maart en donderdagochtend 17 maart vindt een tweetal gezamenlijke oefeningen plaats door de hulpdiensten in de regio Groningen en de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Crisisteams van de NAM en de hulpdiensten beoefenen een ernstig incident bij het Tankenpark van de NAM in Delfzijl.

Op woensdagavond vindt een hulpverleningsoefening plaats bij het tankenpark van de NAM aan de Zeesluizen in Delfzijl. Daar doen verschillende crisisteams van de NAM aan mee, waaronder een team op het NAM-kantoor in Assen. Voor deze oefening wordt ter plaatse tevens een commandoteam van de gezamenlijke hulpdiensten ingezet. Ook de gemeente Delfzijl, Groningen Seaports en Rijkswaterstaat dragen bij aan de oefening.

Aan de hand van het scenario van woensdagavond wordt het Regionaal Operationeel Team (ROT) van de hulpdiensten in Groningen beoefend. Deze oefening vindt plaats in de vorm van een zogenaamde desk-top oefening in de brandweerkazerne aan de Sontweg in Groningen. Ook aan deze oefening zal een vertegenwoordiging van de NAM deelnemen.

Doel van de oefeningen is het versterken van de samenwerking tussen de crisisteams van overheid en de NAM bij de bestrijding van een ernstig incident.
16-03-2011 13:00