Politie Groningen

Donderdag 17 maart 2011

Provincie Groningen , 17-03-2011

Politie houdt verdachte van mishandeling buschauffeur aan MIDDELSTUM De politie heeft woensdagmorgen op het Concordiaplein een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor in een lijndienstbus de chauffeur te hebben mishandeld en zijn bril te hebben vernield. De chauffeur en passagiers verklaarden dat de verwarde agressieve man zonder enige aanleiding naast de chauffeur ging staan en hem in de rijdende bus enkele keren in het gezicht sloeg. De man gaf aan er daarna uit te willen. De chauffeur wilde de dader er niet uit laten en is doorgereden naar de halte aan het Concordiaplein. Daar overmeesterde hij de man en kreeg hulp van twee marktkoopmannen. De verdachte werd overgedragen aan de gealarmeerde politie.

Inbreker bekent inbraak en diefstal
GRONINGEN Een 19-jarige Groninger die maandag werd aangehouden omdat hij kort daarvoor werd aangetroffen in een woning aan J.M. den Uylstraat, heeft een aantal diefstallen bekend. In de betreffende woning nam hij geld en twee fotocameras weg. Op de kamer van de jongeman in zijn ouderlijke woning werden teven drie Iphones aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. De Iphones waren door hem op dinsdag 8 maart gestolen uit een kleedkamer van een voetbalvereniging aan de Rijksstraatweg in Haren. De politie wijst bezoekers van onafgesloten ruimtes er op dit soort gewilde kostbare apparatuur daar niet achter te laten.

Fietser gewond bij aanrijding

GRONINGEN Een 44-jarige Groninger raakte woensdagmorgen gewond bij een aanrijding op de Paterswoldseweg. De man die over het naast de Peizerweg gelegen fietspad reed, wilde de kruising met de Paterswoldeweg oversteken. Tijdens het oversteken werd hij geschept door een over de Peizerweg rijdende vrachtauto met oplegger die rechtsaf sloeg de Paterswoldseweg op. De man moest met beenletsel overgebracht worden naar het UMCG.

Man aangehouden voor mishandeling
GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag een 44-jarige Groninger aangehouden terzake zware mishandeling. Hij verklaarde ruzie gehad te hebben met zijn beste vriend, een 42-jarige Groninger, en hem in zijn woning in de Kleine Butjesstraat in elkaar te hebben geslagen. De verdachte, die zwaar onder invloed was, beledigde tevens de politie, werd ingesloten en inverzekering gesteld. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in.

Op de bon voor belediging medewerkster Stichting Veiligheidszorg

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag een 27-jarige inwoonster van Groningen bekeurd voor het beledigen van een medewerkster van de Stichting Veiligheidszorg Noord. De medewerkster die bezig was met een controle op plaatsbewijzen in een stadsbus, bekeurde de Groningse omdat haar plaatsbewijs verlopen was. De vrouw begon hierna te schelden en na het uitstappen op de Kreupelstraat beledigde ze de controleur. De verdachte werd daarna aangehouden en overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Executieactie boter bij de vis

DELFZIJL Buurtagenten van de basiseenheid Delfzijl hebben in samenwerking met de parketpolitie,
dinsdag tussen 06.00 uur en 21.30 uur, een executieactie "boter bij vis" gehouden. Tijdens deze actie bezocht de politie ruim vijftig adressen in Delfzijl en omgeving om openstaande vorderingen van justitie te innen. Een persoon werd aangehouden voor het uitzitten van een gevangennisstraf van 9 dagen. Een tiental boetes zijn direct voldaan, met een totaal bedrag van 1200,-. Ruim 2000,- werd telefonisch overgeboekt. Een personenauto werd buitengebruik gesteld omdat de boete niet direct kon worden voldaan. Door de Volkskredietbank werd er voor zes personen alsnog betaald. Voorts betalen enkele mensen nog deze week in overleg met hun buurtagent aan het politiebureau. Tegen vijftien vonnissen kon men na betekening nog in beroep.

Alcomobilist beledigt agent

VEENDAM De politie heeft woensdagnacht een 61-jarige automobilist (zonder vaste woonplaats) aangehouden. Getuigen hadden gezien dat een automobilist in de Havenstraat met een slok op in zijn auto stapte. Surveillerende agenten troffen kort daarop de automobilist op de Beneden Oosterdiep in Veendam aan. Bij controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. Hierbij vond de

61-jarige het nodig om een agent te beledigen en te bedreigen. Op het politiebureau weigerde de bestuurder alle medewerking aan een naam- en alcoholonderzoek. Hierop werd de verdachten voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een nader onderzoek naar de identiteit van de verdachte. De politie maakt proces-verbaal op.

Huiselijk geweld

APPINGEDAM De politie hield in de nacht van woensdag op donderdag een 32-jarige man uit die plaats aan. Hij wordt ervan verdacht zijn 36-jarige vriendin in hun woning en op straat te hebben mishandeld. Het protocol huiselijk geweld is opgestart.