Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 17-03-2011

Kunstwerk beklommen

NIEUWEGEIN Agenten bekeurden op woensdagmiddag 16 maart meerdere jongens die op een kunstwerk waren geklommen.

Rond 14.50 uur zagen agenten dat drie jongens op de Markt op het huisjeskunstwerk (City Island) waren geklommen, terwijl daar duidelijk bordjes met 461 SR (verboden toegang voor onbevoegden) waren aangebracht. De agenten riepen de drie, jongens van 12 en 13 jaar uit Nieuwegein en een 14-jarige jongen uit Utrecht, naar beneden en zij kregen een bekeuring.

Later die middag zag één van de agenten dat er twee (andere) jongens op het kunstwerk waren geklommen. Ook deze jongens, 13 en 15 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, moesten naar beneden komen en kregen een bekeuring.

De agenten nemen contact op met de ouders van de vijf jongens of zij akkoord gaan met het via Bureau Halt opleggen van een alternatieve straf.

Bromfietscontrole

HOUTEN/NIEUWEGEIN - De politie heeft op woensdag 16 maart een brom- en snorfietscontrole gehouden.

De controle vond van 14.00 uur tot 20.30 uur plaats. Eerst op het Lupine-oord in Houten. Later op het Merweplein in Nieuwegein. Motoragenten geleidden de te controleren scooters naar de controleplaats. In Houten werden 62 brom- en snorfietsen aan een controle onderworpen, 51 bestuurders hadden alles in orde, de overige 11 bestuurders kregen in totaal 14 bekeuringen.

In Nieuwegein controleerden agenten 49 brom- en snorfietsen, waarvan 38 bestuurders alles in orde hadden. De overige 11 bestuurders kregen in totaal 17 bekeuringen.

Er werden onder andere bekeuringen uitgeschreven voor: te veel vermogen (12), geen spiegels (4), slechte remmen (4) en gladde banden (4).