Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 17-03-2011

Te hard, rijbewijs kwijt

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs van een motorrijder ingenomen omdat de bestuurder met ruim 60 km/u de maximum snelheid overschreed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Karl Marxdreef een motorrijder met hoge snelheid rijden. De agenten startten een meting en constateerden dat de bestuurder ruim 60 km/u harder reed dan de maximum snelheid van 70 km/u. De 25-jarige man uit Utrecht werd aan de kant gezet en zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal kon de man weer huiswaarts.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie, met behulp van getuigen, twee inbrekers op heterdaad kunnen aanhouden.

Omstreeks 13.15 uur kreeg de politie via 1-1-2 meerdere meldingen van getuigen die zagen dat er ingebroken werd bij een huis aan de Zuidpooldreef. Agenten gingen ter plaatse en troffen bij een huis aan de Zuidpooldreef een achterdeur aan, die open stond. Plotseling zagen de agenten dat twee mannen via een brandgang hard wegrenden en over een schutting klommen.

De achtervolging werd ingezet. Ter hoogte van de Kaaphoorndreef konden de verdachten, beiden 21 jaar uit Utrecht en Driebergen, worden aangehouden. Op de vluchtweg troffen agenten inbrekerswerktuigen aan. De mannen werden ingesloten voor verder onderzoek.

Auto-inbreker meldt zich

UTRECHT Op donderdagochtend heeft de verdachte van een auto-inbraak zichzelf gemeld bij de politie, hij werd aangehouden.

Rond 00.45 uur kreeg de politie melding van een auto-inbraak op de Professor van Bemmelenlaan. Meerdere eenheden van de politie gingen direct ter plaatse en zagen daar een auto met hoge snelheid wegrijden. Na een achtervolging door Overvecht en over de A27, verloren de agenten de auto uiteindelijk uit het oog.

Even later kreeg de politie een melding dat een getuige twee personen in dezelfde auto had gezien op de Vijfheerenlanden in Vianen. Een persoon had daar goederen in de bosjes weggegooid. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar de auto, zonder inzittenden aan. Ook werden de goederen aangetroffen. De auto en de goederen werden in beslag genomen.

Omstreeks 06.20 uur kwam de auto-inbreker zichzelf melden aan het bureau. De 26-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en werd ingesloten voor verhoor.