Gemeente Lingewaard


Nieuwe tuinbouwkas geopend

Woensdag 16 maart jl. is de nieuwe tuinbouwkas van de maatschap Evers in Huissen geopend. Deze nieuwe kas is de eerst gerealiseerde kas binnen het kader van de herstructurering glastuinbouw Huissen-Angeren.

Een heuglijk feit, niet alleen voor de nog jonge ondernemer maar ook voor de verantwoordelijk bestuurders van gemeente en provincie die middelen en instrumenten beschikbaar hebben gesteld om de herstructurering van de glastuinbouw duurzaam te ondersteunen.

Plaatsing projectbord Gedeputeerde Harry Keereweer en wethouder Frans Schut, plaatsten in het bijzijn van onder andere tuinders, gemeenteraadsleden en Statenleden gezamenlijk het eerste projectbord. Tevens is er een bord overhandigd aan het projectbureau om dit te plaatsen bij de volgende ontwikkeling in het kader van de herstructurering Huissen-Angeren.

Maatschap Evers heeft door middel van schaalvergroting gekozen voor een duurzame toekomst in tuinbouwgebied De Leutense Leigraaf.

Het project heeft met het beschikbare werkkapitaal, duidelijk beleid en provinciale en gemeentelijke regelingen in het welslagen van het initiatief van de maatschap Evers een faciliterende rol gespeeld.

Het Projectbureau is verheugd over het bereikte resultaat en hoopt dat het een voorbeeld is voor al die tuinders, agrariërs en burgers met wie momenteel gesproken wordt over hun toekomstmogelijkheden.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Dan kunt u contact op nemen met het Projectbureau Herstructurering glastuinbouw Huissen-Angeren:

Eric Spies (Projectmanager) Opening kas Evers
Email: e.spies@lingewaard.nl
Tel. 026 32 60 360

Evelien Luggenhorst (Projectmedewerker)
Email: e.luggenhorst@lingewaard.nl
Tel. 026 32 60 425