VU medisch centrum persbericht

Amsterdam, 17 maart 2011
2011/016/MS

VUmc krijgt NIAZ-accreditatie

VUmc is erin geslaagd om de ziekenhuisbrede accreditatie te krijgen van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Hiermee spreekt het NIAZ zijn vertrouwen uit over de kwaliteit en borging van de doorgevoerde verbeteringen in VUmc.

De afgelopen jaren is in VUmc hard gewerkt aan een continue verbetercultuur. Een organisatie waarin alle medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor een hoge kwaliteit. Een cultuur waar medewerkers steeds weer samen kijken hoe zaken anders, beter en veiliger kunnen.

VUmc heeft bijvoorbeeld veel geïnvesteerd in een eenduidige manier van werken, zorgen dat alle medewerkers hiervan op de hoogte zijn en blijven. Maar ook het regelmatig controleren van de werkbaarheid van deze afspraken en waar nodig het doorvoeren van verbeteringen. Ook zijn er elke maand veiligheidsrondes, waarin een team deskundige medewerkers andere afdelingen bezoekt en open in gesprek gaat over zaken die anders kunnen en moeten als het gaat om patiëntveiligheid.


Noot voor redacties


Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcia Sanderse (020 444 34 44). Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl/journalisten.

Achtergrondinformatie (