Groot Klimmendaal

Klimmendaal organiseert Avondcolleges Neurorevalidatie

RMC Groot Klimmendaal organiseert Avondcolleges Neurorevalidatie

Om de kennis binnen de expertisecentra van RMC Groot Klimmendaal op peil te houden wordt er veel aandacht besteedt aan ontwikkelingen binnen de revalidatiesector en aan de scholing en opleiding van medewerkers. In maart en april organiseert het Expertisecentrum Volwassenen daarom avondcolleges neurorevalidatie. De colleges zijn bedoeld voor zorgverleners uit de eerste lijn en medewerkers van RMC Groot Klimmendaal.

Het doel van de avondcolleges is om de zorg voor CVA-revalidanten nog verder te optimaliseren. Dit doen we door kennis met elkaar te delen en de behandeling door de verschillende disciplines nog beter op elkaar af te stemmen.

Tijdens het eerste avondcollege heeft Mevrouw Jip Kamphuis, fysiotherapeut bij Via Reva en als docent neurorevalidatie verbonden aan het Nederlands Paramedisch Instituut, de nieuwste inzichten over de behandeling van CVA-patiënten behandeld. De belangstelling was groot: er waren 160 behandelaars, verpleegkundigen en revalidatieartsen aanwezig in de Therapeutische Theaterzaal.

In de volgende avondcolleges zullen de thema's: `Klinimetrie: waarde van te hanteren meetinstrumenten', `Herstel loopvaardigheid, beenfunctie en evenwicht' en `Romp, arm-schouder-handherstel' aan bod komen.

Voor een overzicht van de avondcolleges neurorevalidatie kunt u de bijlage raadplegen. Indien u zich nog wilt aanmelden voor een van de avonden of aanvullende vragen heeft kunt u die richten aan de afdeling Marketing & Communicatie via communicatie@grootklimmendaal.nl.