Politie Drenthe

Donderdag 17 maart 2011

Provincie Drenthe, 17-03-2011

Veilig werken aan de weg

DE GROEVE Aan de Hunzeweg (N386) in de Groeve worden momenteel reconstructiewerkzaamheden uitgevoerd. Daarbij is slechts één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Door de aard van de werkzaamheden bevinden wegwerkers zich regelmatig in de nabijheid van deze rijstrook. Bij deze werkzaamheden geldt een tijdelijke snelheidsbeperking van 30 km/uur. Na klachten van wegwerkers over de relatief hoge snelheden van het autoverkeer hield de politie daar woensdag van 07.30 uur tot 14.00 uur een snelheidscontrole. Van de 2080 passerende voertuigen reden 756 harder dan 36 km/uur. Deze mensen krijgen een bekeuring thuisgestuurd. De politie herhaalt deze snelheidscontroles de komende tijd tot de werkzaamheden klaar zijn.

Politie zoekt eigenaren gestolen spullen

ZUID OOST DRENTHE Enkele weken geleden heeft de politie een inbreker op heterdaad aangehouden. Bij een huiszoeking zijn veel spullen aangetroffen welke mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Deze zijn in beslag genomen. De politie heeft een overzicht van deze aangetroffen spullen op internet gezet om de rechtmatige eigenaren op te sporen.

Zie hier het volledige persbericht.

Teveel gedronken

MEPPEL De politie in Meppel hield in de nacht van woensdag op donderdag een 58-jarige automobilist uit Spier aan. De man reed over de Parallelweg terwijl hij gedronken had (240 ugl). Met een rijverbod en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is hij weer in vrijheid gesteld.

Inbraak kerk

EELDE In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in de kerk aan de Hoofdweg in Eelde. Men kwam binnen door een deur te forceren. Uit de kerk is zilverwerk en audioapparatuur gestolen. Omwonenden hebben woensdagavond laat een zilverkleurige stationwagen in de buurt gezien die daar verdacht rondreed.

Hennepkwekerijen

PESSE In twee wagens op het woonwagenkampje aan de Oostering in Pesse trof de politie woensdagmorgen hennepkwekerijen aan. In een kamer van een bewoonde wagen werd een kwekerij met 440 hennepplanten aangetroffen. In de wagen waren geen personen aanwezig. In de andere niet bewoonde wagen bevond zich een kwekerij met 394 hennepplanten. De kwekerijtjes zijn ontmanteld en de aangetroffen spullen en planten ter vernietiging afgevoerd. De elektriciteit naar de beide kwekerijen werd illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar(s) van de beide kwekerijen.

Gevaarlijk weggedrag

PESSE Op de A-28 bij Assen hield de politie woensdagmiddag een 45-jarige automobilist uit die plaats aan. De was met zijn auto met aanhanger vanuit Meppel naar Assen gereden. Bij een parkeerplaats langs de N375 vlak voor Pesse waren agenten bezig met het opstellen van een radarcontrolepost. Een politieagente bevond zich daarvoor aan de rand van de rijbaan. Ze zag de auto steeds meer naar de berm sturen en op haar afkomen. Vlak voor de agente stuurt de auto bij waardoor hij haar maar net ontweek. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar een politiebureau. Daar is zijn rijbewijs ingevorderd. De man ontkent de agente in gevaar te hebben gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Onverantwoordelijk rijgedrag bestraft

MEPPEL Met een veel te hoge snelheid en over een doorgetrokken streep inhalen is woensdagmiddag een 18-jarige automobilist uit Staphorst bijna fataal geworden. Op de Europalaan in Meppel haalde hij met een snelheid van naar schatting 100 km per uur een voor hem rijdende personenauto in. Inhalen op dit stuk weg is verboden en dat wordt kenbaar gemaakt door een dubbele doorgetrokken streep. Tijdens het inhalen ziet hij een vrachtauto bestuurd door een 36-jarige man uit Beilen op hem af komen. Ondanks krachtig remmen (remspoor van 60 meter) botst hij frontaal op deze vrachtauto. De onverantwoordelijke automobilist raakte gewond. Afgezet tegen zijn totaal vernielde auto leken zijn verwondingen nog mee te vallen. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De politie maakt proces-verbaal op