Nederlandse Kano Bond


17 maart 2011

KV Wyrda en WSV De Greft bespreken vergaande samenwerking

In 2010 werd de KV Wyrda uit Woerden plotseling geconfronteerd met een enorm huisvestingsprobleem. De gemeente zegde de huur op aan de Prins Hendrikkade om het pand te kunnen verkopen. Inmiddels heeft de kanovereniging een tijdelijke huisvesting aan de Polanerzandweg gevonden en is weer operationeel. Nieuwe leden zijn dus weer van harte welkom.

De zoektocht van KV Wyrda naar een definitieve huisvesting is gecontinueerd. Mede door landelijke ontwikkelingen¸ waarbij voorgenomen wordt de Nederlandse Kano Bond (NKB) te integreren met het Watersportverbond (WSV) zijn er contacten tussen KV Wyrda en WSV De Greft (Woerden) ontstaan. Inmiddels is na een paar gesprekken met beide besturen afgesproken de komende maanden een plan te gaan ontwikkelen om tot een samenvoeging van WSV De Greft en KV Wyrda te komen¸ waarbij de identiteit van de kanovereniging behouden kan blijven. Het is de bedoeling dat de kanos verhuizen naar het terrein van WSV De Greft; hiertoe zal een opslagruimte worden geplaatst. De leden van de kanovereniging kunnen dan in de haven van De Greft te water en gebruik maken van de fantastische faciliteiten van De Greft.

Na het uitwerken van de plannen worden deze in het najaar ter goedkeuring voorgelegd aan beide ledenvergaderingen. De integratie van de kanovereniging en de watersportvereniging wordt per 1 januari 2012 beoogd.

Lees hier het persbericht.

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright