Syntens

Syntens Innovatiekring:Nieuwe producten en diensten ontwikkelen met de VOORT-innovatiemethodeÂ
Â
Innovatie is van essentieel belang voor het succesvol voortbestaan van uw bedrijf, althans dat vindt u, maar handelt u er ook naar? Lukt het u om nieuwe onderscheidende producten of diensten te ontwikkelen om daarmee blijvend toegevoegde waarde te kunnen leveren aan uw klanten? Of regeert de waan van de dag en komt innovatie âer vaak niet zo vanâ? Syntens geeft de MKB-ondernemer een zetje in de rug en komt met een workshoppenserie; de Syntens Innovatiekring

In 20 weken worden minstens vijf concrete, commercieel veelbelovende en door (potentiële) klanten gevalideerde concepten voor nieuwe producten of diensten ontwikkeld waarmee het bedrijf direct aan de slag kan. Met de methodische aanpak leert u bovendien om innovatie als integraal onderdeel van uw bedrijf te maken waarbij de kennis en creativiteit van uw mensen optimaal wordt gebruikt.

Aan de hand van de VOORT- innovatiemethode en de achterliggende theorieën wordt geleerd hoe innovatieprocessen te verbeteren en versnellen. Praktische tips en hulpmiddelen helpen de deelnemer succesvol door het gehele VOORT proces te lopen. De ondernemer leert gedegen klantonderzoek te doen en op een professionele wijze creativiteitsessies te leiden, beiden zijn essentiële onderdelen van het proces.

De ondernemer ontmoet interessante en gedreven collega-ondernemers uit andere sectoren en regioâs waaruit onverwachtse nieuwe ideeën en inzichten zullen ontstaan.

Opzet van de Innovatiekring
Deze Innovatiekring is bedoeld voor directeuren en (innovatie- en project)managers. In 20 weken doorloopt hij/zij het gehele VOORT proces met hun eigen multidisciplinaire kernteam van 5-10 personen, afhankelijk van bedrijfsgrootte en beschikbaarheid. De directeur is hierin formeel opdrachtgever en de manager is de projectleider van het proces.
Gedurende dit proces volgt u als tweetal samen met de andere deelnemers van de Innovatiekring de zeven sessies. De kracht hiervan is dat de groep met u meedenkt en u ervaringen uitwisselt waardoor er ideeën uit onverwachtse hoeken kunnen ontstaan. Gedurende het VOORT proces fungeert uw Syntens adviseur als klankbord en kan doorverwijzen naar kennisleveranciers. Zo
kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een gratis expertmeeting met een TNO specialist. Tevens krijgt u naast de plenaire sessies twee individuele coachingsessies van Gijs van Wulfen gedurende de looptijd van het proces.


Â