Gemeente Laren



-

Nieuwe wethouder vervangt Leo Janssen

17-03-2011
Nadat vorige week bekend werd dat Leo Janssen zijn taken als wethouder heeft neergelegd, zal op voorstel van de fractie en het bestuur van Larens Behoud Wim van der Zwaan tijdens de raadsvergadering van 30 maart worden voorgedragen worden als opvolger van Leo Janssen.

Wim van der Zwaan is momenteel voorzitter van de fractie van Larens Behoud in de raad. Hij woont sinds 1967 in Laren aan de Jordaan. Tot zijn pensionering was hij directeur van een groot verzekeringsvolmacht bedrijf. Daarnaast was hij vijfendertig jaar bestuurslid van een pensioenfonds en bestuurslid van het Keurmerk voor Financiële Dienstverlening. Van der Zwaan is sinds 2006 secretaris van de Vereniging Larens Behoud en vanaf april 2010 fractievoorzitter. In zijn vrije tijd was hij bestuurslid van de Koninklijke HFC, de oudste voetbalclub van Nederland en voorzitter van de Landelijke Wijnproeverijvereniging.
Peter Calis zal Wim van der Zwaan opvolgen als fractievoorzitter in de gemeenteraad.
Na instemming van de voordracht door de gemeenteraad zal Van der Zwaan de volledige portefeuille onderwijs, jeugdbeleid volkshuisvesting, welzijn en cultuur van oud-wethouder Janssen overnemen. Het college en ook coalitiepartij VVD spreken de wens uit dat met de voordracht van Wim van der Zwaan de continuïteit van het takenpakket van wethouder Janssen is gewaarborgd en daarmee het bestuur van het dorp.

|