Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Eerste regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenning (rVTV) Gezondheid op Peil

17 maart 2011 - Op 10 maart heeft de GGD Zuid-Holland West de eerste rVTV gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in Delft. De drie aanwezige wethouders van volksgezondheid Van Dijk (Wassenaar), De Goeij (Westland) en Schellings (Leidschendam-Voorburg) ontvingen het eerste exemplaar van het regionale rapport van directeur Hakkenberg van de GGD. Daarna werd tijdens een levendige bijeenkomst gediscussieerd en gestemd over prikkelende stellingen over preventie en publieke gezondheid.

In de rVTV zijn lokale, regionale en landelijke gegevens over volksgezondheid in de regio Zuid-Holland West verzameld en geanalyseerd in samenwerking met het RIVM. Deze gegevens zijn voor de gemeenten een basis om, in samenwerking met de GGD, gezondheidsbeleid en -programma's te ontwikkelen en aan te scherpen.

Gezondheid op peil bestaat uit een regionaal rapport, een regionale website en een lokaal rapport voor de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. De gehele rVTV is raadpleegbaar via de website van de GGD Zuid-Holland West www.ggdzhw.nl

Links M.van Dijk (Wassenaar), daarnaast GGD-directeur B. Hakkenberg, rechts van hem M. de Goeij (Westland) en daarnaast J.Schellings (Leidschendam-Voorburg)