Gemeente Alkmaar


`Naar school gaan is een recht'

Alkmaar, 17 maart 2011

Landelijke Dag van de Leerplicht

Vandaag hebben hoofd Onderwijs Petra Buwalda en leerplichtambtenaar Stella Gonggrijp van de gemeente Alkmaar én de verzuimcoördinator Corrie Wijnhof van het Clusius College het Spijbeljournaal uitgedeeld. Deze krant werd persoonlijk aan alle leerlingen van het Clusius College gegeven om erbij stil te staan dat kinderen in Nederland het recht hebben om zich te ontwikkelen en een diploma te halen.

Petra Buwalda: "Naar school gaan is niet alleen een plicht maar vooral ook een recht. De meeste spijbelende kinderen zijn tussen de veertien en zestien jaar oud. Ongeveer de helft heeft thuis problemen. Mijn boodschap aan deze leerlingen is: ga dan niet spijbelen, maar zoek hulp. Bij je mentor, leerlingbegeleider of schoolmaatschappelijk werker. Het gaat om je toekomst en met een diploma maak je meer kans op een leuke en passende baan."

Dag van de Leerplicht
De Dag van de Leerplicht vindt ieder jaar plaats en is in het leven geroepen door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Op deze dag organiseren leerplichtambtenaren en scholen in heel Nederland activiteiten om de leerplicht breed onder de aandacht te brengen van ouders, leerlingen en scholen.