Algemene Onderwijsbond

17-03-2011

AOb-forum over professionele ruimte in het hbo

In 2010 spraken de vakbonden met de hogescholen af op elke instelling de dialoog te voeren tussen leidinggevenden en docenten over de professionele ruimte van de docent. De vraag is hoe de zeggenschap van de docent bij het ontwerp en de uitvoering van onderwijskundig en kwaliteitsbeleid versterkt kan worden.
Iedere hogeschool heeft deze dialoog op zijn eigen wijze opgestart. De dialoog over professionele ruimte wordt ondertussen ook in de media volop gevoerd. Tijd voor de AOb om een eerste tussenstand op te maken. Wat is de voortgang die is geboekt in de afgelopen twee jaar, en wat is er nodig om de zeggenschap te versterken? Aan de hand van een tweetal inleidingen en een forumdiscussie maken we de voorlopige balans op.

Wouter van de Schaaf (AOb) zal een beeld geven van de landelijke afspraken en de mogelijkheden die de dialoog biedt voor de docent. Hij gaat graag de discussie met u aan over de vraag welke maatregelen nodig zijn om de professionele ruimte te versterken.

Joost Ansems (hogeschool Utrecht) gaat in zijn inleiding in op het initiatief om de professionele ruimte te versterken binnen de Hogeschool Utrecht.

De AOb nodigt U van harte uit voor dit forum en is uiteraard benieuwd naar bijdragen uit uw hogeschool.

Alle AOb-leden zijn van harte uitgenodigd. Hieraan zijn geen kosten verbonden. U kunt zich opgeven via AvNie@AOb.nl