Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 17 maart

Hoorn, 17-03-2011 o 14.00 uur

Bewoners overvallen in woning

Heerhugowaard, donderdag 17 maart

Donderdagochtend werden de bewoners van een woning aan de Veenhuizerweg overvallen. Vier mannen kwamen rond 02.50 uur de slaapkamer van de bewoners binnen. De mannen gaven aan dat ze geld wilden. De 61-jarige bewoner en zijn vrouw moesten onder bedreiging naar beneden lopen. Hier ontstond een worsteling tussen de bewoner en de overvallers. De daders ontvluchtten uiteindelijk de woning. Zij namen een klein geldbedrag mee. De bewoner ging achter de mannen aan en wist één van hen met een baksteen op het hoofd te raken. Hij moet hierbij gewond zijn geraakt. Ook het voorruit van de auto waarin de mannen vluchtten werd geraakt door de baksteen en raakte hoogst waarschijnlijk beschadigd. Het betrof hier vermoedelijk een donkerkleurige BMW 5-serie.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Zij is met name geïnteresseerd in informatie over de donkerkleurige BMW. Ook getuigen die voorafgaand aan de overval iets verdachts hebben gezien op of rond de Veenhuizerweg worden verzocht contact op te nemen met het overvallenteam op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Voetganger gewond bij aanrijding

Alkmaar, woensdag 16 maart

Een 67-jarige man uit Alkmaar raakte woensdagmiddag rond 14.00 uur gewond toe hij werd aangereden op de Vondelstraat. De man liep met zijn vrouw over het zebrapad en werd over het hoofd gezien door een 78-jarige automobiliste uit Alkmaar. De 67-jarige man kwam door de klap enkele meters verderop terecht. Hij liep een hoofdwond op. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhoudingen voor poging diefstal bromfiets

Heerhugowaard, woensdag 16 maart

Een 17-jarige man uit Opmeer en een 21-jarige man uit Spanbroek werd woensdagmiddag rond 13.30 uur aangehouden in Obdam voor de poging van diefstal van een bromfiets. De politie kreeg een melding dat iemand probeerde een bromfiets te stelen bij het zwembad op de Beukenlaan in Heerhugowaard. In het contactslot van de brommer bleek een afgebroken stuk schroef te zitten. Bij de poging diefstal was door

getuigen een auto gezien.

Deze auto met de 17-jarige en 21-jarige man erin werd aangetroffen op de Lepelaar in Obdam. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau in Alkmaar.

Bedreiging

Schagen, woensdag 16 maart

Een 40-jarige man uit Schagen werd woensdagmiddag rond 14.50 uur aangehouden op de Nijverheidsstraat. De man had zijn ex-vriendin met de dood bedreigd. De vrouw stapte naar de politie. Agenten konden de man woensdagmiddag op de Nijverheidsstraat aanhouden.

Mishandeling

Oudkarspel, woensdag 16 maart

Een 52-jarige man uit Oudkarspel werd woensdagavond rond 19.45 uur aangehouden op de Provincialeweg. Hij was aangesproken door de eigenaar van een camping omdat hij te hard over het campingterrein reed. De 52-jarige man pikte dit niet en duwde de eigenaar over een houten hek. Deze liep hierdoor gekneusde ribben op en schaafplekken. De man belde de politie. Deze hield de man aan voor mishandeling.

Bromfietscontrole

Wognum, woensdag 16 maart

Woensdagochtend werd er van 07.30 tot 09.15 uur een bromfietscontrole gehouden op de Hoornseweg. In totaal werden er 19 overtredingen geconstateerd. Deze overtredingen waren onder andere voor het overschrijden van de constructiesnelheid, het niet voeren een spiegel en het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs.

Op de Nieuweweg werd van 12.45 tot 14.30 uur gecontroleerd. Hier werden 17 overtredingen geconstateerd. De meeste hiervan waren voor overschrijding van de snelheid. Verder werd er onder andere bekeurd voor het hebben van gladde banden, overschrijding van de constructiesnelheid en het rijden op het fietspad.

Controle op gestolen fietsen

Hoorn, woensdag 16 maart

Woensdagochtend werd op diverse scholen in Hoorn gecontroleerd op gestolen fietsen. Er werden meer dan 100 fietsen gecontroleerd. In totaal werden er dertien gestolen rijwielen aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. De oorspronkelijke eigenaren zullen in kennis worden gesteld dat hun fiets terecht is. De zes verdachten worden voor verhoor uitgenodigd op het politiebureau.

Inbreker aangehouden

Alkmaar, donderdag 17 maart

Een 34-jarige Alkmaarder is dinsdagochtend 15 maart aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van een aantal inbraken in Bergen. De man kwam als verdachte naar voren door sporenonderzoek. Hij is vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Derde verdachte aangehouden voor inbraak op school

Den Burg, woensdag 16 maart

Een 24-jarige man uit Den Burg is woensdagochtend rond 10.00 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht in de nacht van 19 op 20 oktober 2010 ingebroken te hebben in een school op de Vogelenzang in Den Burg. Hij is de derde verdachte die hiervoor werd aangehouden. Vorig jaar werden een 19-jarige en 20-jarige man vna het eiland aangehouden voor de inbraak. Bij de inbraak werden tientallen computers gestolen.

In de woning van de 24-jarige man werd een kleine hennepplantage van 21 planten aangetroffen. Deze is inmiddels geruimd.

Wapens aangetroffen in twee woningen

Den Burg, donderdag 17 maart

Een 32-jarige en een 22-jarige man, beiden afkomstig uit Den Burg, zijn dinsdag 15 maart verhoord op het politiebureau in Den Burg nadat er in hun woningen wapens waren aangetroffen.

In de woning van de 32-jarige man werd een .22 kaliber geweer aangetroffen met een geluiddemper en een telescoopvizier. Het geweer werd in beslag genomen. De bewoner werd na verhoor aan het politiebureau in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen hem voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

In de woning van de 22-jarige man werd een alarmpistool en een replica pistool in beslag genomen. Deze verdachte werd eveneens naar het politiebureau in Den Burg overgebracht voor verhoor. Ook in deze zaak wordt proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Het replica pistool betreft het zogenaamde pistool waarmee plastic balletjes worden verschoten. Deze wapens zijn niet van echt te onderscheiden en het in bezit hebben hiervan is dan ook strafbaar. De wapens worden vernietigd.

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

De Koog, donderdag 1 7maart

Een 16-jarig meisje uit Oudeschild en een 17-jarig meisje uit den Burg zijn maandag 14 maart aangehouden voor openlijke geweldpleging. De meisjes hadden bij een vechtpartij in een horecagelegenheid in De Koog zondagochtend 13 maart een 16-jarige jongen uit de Koog, een 16-jarig meisje uit Den Burg en een 14-jarig meisje uit Den Hoorn mishandeld.

Invorderingen rijbewijs drankrijders

Jaarlijks overlijdt een groot aantal weggebruikers en raken duizenden mensen gewond als gevolg van drank in het verkeer. Het rijden onder invloed is dan ook een misdrijf. Daarom controleert de politie in Noord-Holland Noord dagelijks, tijdens geplande controles maar vooral ook tijdens reguliere surveillances en in het weekend op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Enkhuizen, donderdag 17 maart

Een 22-jarige automobiliste uit Grootebroek werd donderdagochtend aangehouden op de Randweg. De politie kreeg een melding dat de vrouw slingerend en zonder verlichting over de weg reed. Agenten zagen de bestuurster rijden en zagen dat zij in een bocht in de berm terecht kwam. Zij werd staande gehouden en moest blazen. De vrouw blies 770 ug/l. Dit is drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Alkmaar, donderdag 17 maart

Een 28-jarige automobilist uit Alkmaar werd donderdagochtend rond 01.45 uur aangehouden op de Europaboulevard. De man was staande gehouden en had een rijverbod gekregen van enkele uren omdat hij alcohol gedronken bleek te hebben. De man ging ondanks het rijverbod toch achter het stuur. Agenten troffen hem met zijn auto op de Europaboulevard. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Een 32-jarige automobiliste uit Alkmaar raakte eveneens haar rijbewijs kwijt op de Laan van Athene. Zij werd rond 03.00 uur aangehouden en blies 740 ug/l.

Den Helder, donderdag 17 maart

Een 48-jarige automobilist uit Den Helder werd donderdagochtend rond 02.30 uur op de Prins Hendriklaan. De man moest blazen en blies 710 ug/l. De man blies drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.