Gemeente Oirschot

Nog één keer uw mening voor de Toekomstvisie!

Bouw mee aan je eigen dorp
Oirschot is bezig met het maken van een toekomstvisie. Afgelopen november, december en januari hebben we allerlei avonden georganiseerd om input te verzamelen uit de samenleving. Vele Oirschottenaren hebben gehoor gegeven aan onze oproep o m mee te denken, dat was fantastisch! Mede op basis van deze ideeën zijn we aan de slag gegaan de toekomstvisie verder vorm te geven.

Â

Wat staat er in de Toekomstvisie?

De Toekomstvisie beschrijft de hoofdlijn van hoe we willen dat de gemeente eruit ziet in 2030. De Toekomstvisie helpt om de komende jaren de details in te vullen. Er wordt dus in de Toekomstvisie bijvoorbeeld niet beschreven waar precies woningbouw plaatsvindt. Ook is er niet in te vinden welke bedrijven er in 2030 mogen zijn. Maar er wordt bijvoorbeeld wel iets gezegd over hoe we tegen woningbouw aankijken, welk soort bedrijven we het liefste zien en hoe we aankijken tegen het groene karakter van Oirschot.

Â

De planning

Voordat de gemeenteraad zich uitspreekt over de visie gaan we graag nog een keer met u in gesprek over de verschillende themaâs die in de visie naar voren komen.

Hiervoor nodigen we u uit op maandag 21 maart 2011 vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis van Oirschot.

Â

We presenteren dan de hoofdlijn van de toekomstvisie en daar kunt u uw reacties op geven. Mede op basis van uw opmerkingen stellen we de definitieve Toekomstvisie op en deze leggen we ter vaststelling voor aan de Oirschotse gemeenteraad. We verwachten dat de gemeenteraad de Toekomstvisie Oirschot 2030 eind april 2011 kan vaststellen.

Â

Meer weten?

Op www.oirschot.nl vindt u meer informatie over de Toekomstvisie, waaronder een conceptversie van de visie (ga naar âBestuur en organisatieâ, âToekomstvisieâ, âDocumentenâ). Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de afdeling communicatie van de gemeente Oirschot, telefoon (0499) 583 333 of per e-mail toekomst@oirschot.nl.