Woningcorporatie Ymere

Bouw Meerwijk in Haarlem feestelijk van start

17-3-2011

Combinatie van dagbesteding en woningen voor de Hartekamp Groep en zestien sociale huurwoningen.

Dinsdagmiddag 15 maart hebben Ewout Cassee van o.m. Ruimtelijke Ordening en Jan Bauer, voorzitter Raad van Bestuur van De Hartekamp Groep, samen met Gerard van Noort, directeur Projectontwikkeling bij Ymere op feestelijke wijze de start bouw van Meerwijk locatie 7 aangekondigd.

Goede samenwerking
De drie heren hadden allen een korte speech voorbereid waarin de goede samenwerking tussen de verschillende partijen werd benadrukt, en ook de blijdschap dat de bouw van dit bijzondere project, ondanks de moeilijke tijden, toch gewoon doorgaat.

Handafdruk in cement
Project Meerwijk is een speciaal project. Het is een combinatie van een dagbesteding en woningen voor de Hartekamp Groep en zestien sociale huurwoningen. De Hartekamp Groep biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een (verstandelijke) beperking.

Een drietal toekomstige bewoners van De Hartekamp Groep had een speciale taak gekregen. Zij hebben, als feestelijke handeling namens alle bewoners, een handafdruk in het cement gezet. Deze plaquette krijgt een mooie plek in het complex als deze klaar is.

Champagnefles vol ballonnen
Buiten in het heerlijke voorjaarszonnetje vond vervolgens de symbolische start van de bouw plaats. Ewout Cassee, Jan Bauer en Gerard van Noort ontkurkte gezamenlijk een enorme fles champagne, gevuld met ballonnen.

Een grote sliert gekleurde ballonnen zweefde de blauwe lucht in, het was een feestelijk gezicht.

De middag werd afgerond met een gezellige borrel, inclusief Hollandse hapjes en muziek. Het was een geslaagde middag.