KNHS

Leer EHBO bij paarden in Ermelo
16 maart 2011
foto paul de vries

ERMELO (KNHS) - Dierenarts Paul de Vries verzorgt op donderdagavond 31 maart een educatieve avond op het KNHS-centrum in Ermelo met als onderwerp EHBO bij paarden.

Is je paard ziek, oogt hij sloom, heeft hij een neusuitvloeiing of last van een vervelende hoest? Loopt je paard onregelmatig of ontdek je een vreemde bult? Jij kent je eigen paard het beste, maar wat doe jij als je het vermoeden hebt dat je paard niet 100% in orde is? Schakel je direct de dierenarts in, of wacht je even?

Iedereen die meer wil weten over de gezondheid van paarden en veel voorkomende problemen mag het Rondje Educatie "EHBO bij paarden" niet missen. Tijdens dit rondje vertelt dierenarts Paul de Vries uitgebreid over eerste hulp bij paarden en over veel voorkomende problemen. Zo vertelt hij over spierbevangenheid, hoefbevangenheid, neus- en ooguitvloeiing en veel voorkomende problemen.

Dierenarts Paul de Vries is afgestudeerd als dierenarts aan de Faculteit der Diergeneeskunde in Utrecht in 1982. Na verschillende jaren als dierenarts werkzaam te zijn geweest in een paardenkliniek startte hij in 1997 zijn eigen praktijk in Heerde. De Vries is gespecialiseerd op het gebied van voortplanting bij paarden en is schrijver van verschillende boeken. Daarnaast is hij als gastdocent verbonden aan Hogeschool Larenstein, Stenden Hogeschool en AOC de Groene Welle in Zwolle. De Vries is ook dierenarts van het Bereden Ere Escorte van de Koninklijke Marechaussee en FEI-dierenarts.

Paul de Vries kan door zijn jarenlange ervaring een deskundige uitleg verzorgen en het belooft dan ook een leerzame avond voor alle paardeneigenaren te worden.

Het rondje "EHBO bij paarden" is aangemerkt als bijscholingsactiviteit voor alle HI-licenties. Licentiehouders worden verzocht het formulier van internet ( www.knhs.nl -> KNHS Opleidingen -> Rondje Educatie ) in te vullen en mee te nemen naar het rondje educatie.

Het rondje educatie wordt gehouden in de foyer van het KNHS-centrum en begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur en de entree is 15,-- per persoon. Wil je de avond bijwonen, dan kan je je van tevoren aanmelden per e-mail accommodaties@knhs.nl of per fax (0577) 40 17 25.