Gemeente Hoogeveen

Twitteren in de les

17 maart 2011 - Vandaag gingen de wethouders van de gemeenten Hoogeveen, Meppel, Westerveld en De Wolden in debat met leerlingen via twitter.
Het debat werd gehouden tijdens de Dag van de Leerplicht. Zo'n 60 leerlingen van het RSG Wolfsbos uit Hoogeveen en het Greijdanus uit Meppel gingen de discussie aan met de vier wethouders. Verschillende stellingen werden besproken en de discussie ging soms alle kanten op. Wethouder Ton Bargeman van Hoogeveen: "Ik ben flink in het diepe gegooid, maar vond het leuk om zo contact te hebben met leerlingen."

Dagvandeleerplicht Technische haperingen

Technisch liep het allemaal nog niet zo soepel. Wethouder Myriam Jansen van Meppel via twitter: "Wij zijn er helemaal klaar voor, maar de timeline wordt niet zichtbaar op mijn computer." Ondanks dat de techniek af en toe haperde kwam het debat op de verschillende locaties aardig op gang. Wethouder Liesbeth Koster van gemeente De Wolden was op het moment van het debat onderweg naar Den Haag. Toch mengde ze zich met enige regelmaat in de discussie: "Even overgestapt, niet van opleiding, maar van trein. Overstappen van opleiding zou ook makkelijker moeten worden!"

Populair onderwerp op twitter

Via de hashtag #rol11 waren de berichten te volgen met als resultaat ruim 330 berichten over dit onderwerp in een uur. Daarmee werd het één van de meest besproken onderwerpen op twitter binnen Nederland. Het was zelf populairder dan bijvoorbeeld #WIDM (Wie is de mol) en #NS (Nederlandse Spoorwegen). Wethouder Klaas Smidt van de gemeente Westerveld plaatste nog een persoonlijke succesje op twitter. Hij stond namelijk zelfs even op nummer 4 van de populairste Nederlandse personen op twitter op dat moment.

Bureau ROL op twitter

Het Bureau Recht Op Leren heeft gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om een twitteraccount aan te maken. Nieuws over Bureau ROL is vanaf nu te volgen via www.twitter.com/bureaurol.