Gemeente Geldermalsen

Verkeerslicht Veerweg Beesd verdwijnt

Einde aan vele jaren sluipverkeer
Het college van burgemeester en wethouders van Geldermalsen heeft besloten het verkeerslicht aan de Veerweg te Beesd met de bijbehorende stopstreep zo spoedig mogelijk te verwijderen.

In het najaar van 2001 werd het sluipverkeer in en rond Beesd zo'n groot dagelijks terugkerend probleem dat een actiegroep bij het toenmalige gemeentebestuur de noodklok luidde en aandrong op concrete maatregelen. Het sluipverkeer was een gevolg van lange files op de Rijksweg A2.

In april 2002 werd bij de fietsoversteekplaats op de Veerweg een verkeerslicht geplaatst. Dit verkeerslicht functioneerde sindsdien tijdens de dagelijkse ochtendspits van 05.00 tot 09.00 uur, uitstekend als een soort 'toeritdosering' en maakte de sluiproute een stuk minder aantrekkelijk om gebruik van te maken.

Onlangs is het aantal rijstroken op de rijksweg A2 fors uitgebreid en behoort het fileleed op deze weg tot het verleden. Er is niet langer sprake meer van sluipverkeer en daarmee is het verkeerslicht overbodig geworden. Het hindert nu nog slechts het bestemmingsverkeer en daarvoor is het nooit bedoeld.

---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
e-mail: info@geldermalsen.nl
Fax: (0345) 573 258