Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 17-03-2011

Overval op taxichauffeur opgelost

TILBURG: De politie arresteerde dinsdag 15 maart 2011 een 20-jarige man uit Tilburg. Hij wordt verdacht van een overval op een taxichauffeur.

Het misdrijf vond plaats vrijdagavond 11 februari jl. kort voor middernacht. Een Tilburgse taxichauffeur wilde om 23.50 uur een klant ophalen. Op de bewuste locatie in de Vermeulenstraat verscheen er plotseling een onbekende man met een mes. De dader bedreigde de taxichauffeur met het mes, eiste geld en ging er vervolgens vandoor met de portemonnee van de chauffeur. De chauffeur sloeg alarm en deed aangifte van de overval. Hij was niet gewond geraakt maar uiteraard wel erg geschrokken.
Het onderzoek leidde het rechercheteam in de richting van de 20-jarige Tilburger. De man werd dinsdag 15 maart gearresteerd en wordt een dezer dagen voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Goirlese overval in Bureau Brabant

GOIRLE: Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt a.s.
maandagavond 21 maart 2011 aandacht aan een woningoverval in Goirle.

De overval vond plaats op woensdagavond 9 februari 2011. Rond 18.15 uur opende de bewoonster van een huis in de Van Haestrechtstraat in goed vertrouwen de voordeur, nadat er was aangebeld. De vrouw dacht dat er gecollecteerd werd voor het naderende carnaval. Toen ze opendeed zag ze twee manen staan, die haar met een vuurwapen bedreigde.
De vrouw moest terug naar binnen en samen met haar beide kinderen in de keuken plaatsnemen. De overvallers vroegen naar een kluis en
doorzochten het hele huis. Daarna gingen ze er weer vandoor. Ze namen alleen wat geld uit de portemonnee van één van de kinderen. De politie is nog steeds op zoek naar deze twee overvallers en roept de hulp in van het publiek.
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 21 maart 2011 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 22 maart 2011 om 17.00 uur.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 17-03-2011 14:52 | © Regio Midden en West Brabant |