Watersportverbond - KNWV

WSV Wolphaartsdijk 50 jaar!

donderdag 17 maart 2011

Op zondag 13 maart vierde Watersport Vereniging Wolphaartsdijk met een feestelijke receptie haar 50 jarig bestaan. De vereniging is na 50 jaar uitgegroeid tot een van de grotere watersportverenigingen in Nederland. Landelijk bestuurslid Willem Dekker heeft namens het Watersportverbond een verbondstegel uitreikt.

Voorzitter Louis Krijger memoreerde in zijn openingswoord dat het op de dag af 50 jaar geleden was dat in het dorpshuis te Wolphaartsdijk de 38 eerste leden bijeenkwamen om de vereniging op te richten.

Ze maakte een voorzichtige start in de Oude Landbouwhaven in goede samenwerking met de Royal Yacht Club België. Nu met dynamische clubactiviteiten, een bloeiend verenigingsleven, een uitstekende haven, eigen winterstalling-faciliteiten en een florerende jeugdafdeling is het een van de grootste watersportverenigingen in Nederland.Â

Geweldig potentieel aan jeugd
Daar waar vergrijzing in de watersport een bron van zorg is, beschikt de WSV Wolphaartsdijk over een geweldig potentieel aan jeugd.
Wolphaartsdijk heeft het sterkste jeugdopleidingsteam van de regio. De vereniging beschikt over veel kader.

Met aansprekende kreten als âSpetterclubâ en âOpti Fun Kampâ wordt de jeugd al vanaf zeer jonge leeftijd vertrouwd gemaakt met het water. Vervolgens kunnen ze op latere leeftijd het hele jaar door gebruik maken van de door de vereniging geboden faciliteiten. Daarnaast worden zowel zomertrainingen en als wintertrainingen verzorgd. De jeugdzeilers met ambitie kunnen het zich niet permitteren deze trainingen te missen!

Belangrijke samenwerkingspartner
De vereniging is een belangrijke samenwerkingspartner van het
Watersportverbond. Dit is niet alleen vanwege de grootte van de vereniging, maar ook om de activiteiten die er worden georganiseerd, al dan niet in samenwerking met het Watersportverbond. De organisatie van de wintercompetitie Veerse Meer moet hier natuurlijk worden genoemd.

Fraaie overzicht foto

Door de ondernemers van Wolphaartsdijk werd een fraaie overzichtsfoto van de haven aangeboden, die geplaatst is aan de buitenzijde van het clubhuis. Hierop kan elke bezoeker zich snel oriënteren voor wat betreft de voorzieningen in deze haven. De komende maanden zullen nog diverse jubileumactiviteiten worden georganiseerd voor de
verenigingsleden.