Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 17-03-2011

Politie vindt 50 kilo softdrugs na aanhoudingen voor straatroof

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdagochtend 16 maart 20011 een 16-jarige en een 18-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van het plegen van straatroven en diefstallen.

De twee worden in verband gebracht met in ieder geval twee straatroven die in de afgelopen maanden werden gepleegd in Bergen op Zoom, waarbij onder andere de telefoons van de gedupeerden werden afgenomen. De daders spraken de slachtoffers van hun eigen leeftijd aan met een smoes en pakten hen vervolgens hun telefoon af. Ook zouden zij betrokken zijn bij de diefstal van 8 telefoons uit een sporthal aan de Boulevard. De politie onderzoekt of de verdachten in verband kunnen worden gebracht met nog meer zaken.
De twee zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Ze zullen vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Na aanhouding van de jongemannen deed de politie doorzoekingen in de woningen van beide verdachten. In de woning van de 16-jarige jongen werd 50 kilo softdrugs aangetroffen. De bewoners van het pand, een 39-jarige vrouw en haar man, waarvan de leeftijd niet bekend is, zijn aangehouden voor verhoor en verder onderzoek. Ze zijn in verzekering gesteld. De drugs zijn in beslag genomen.

Sigaretten buitgemaakt bij inbraak supermarkt

STEENBERGEN: De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak in een supermarkt. Het misdrijf werd in de nacht van woensdag 16 maart op donderdag 17 maart 2011 oktober gepleegd aan het Floraplein in Steenbergen. Het inbraakalarm van de winkel trad om 04.07 uur in werking. Omwonenden hoorden kort daarvoor glasgerinkel. Toen de politie arriveerde, waren de daders alweer vertrokken. Een getuige had twee daders zien weglopen in de richting van de Oudlandsestraat. Met een speurhond werd de omgeving afgezocht. Dit leidde (nog) niet tot de arrestatie van de inbrekers. Omdat er geen sleutelhouder van de supermarkt bereikbaar was, schakelde de politie een glaszetbedrijf in om de zaak af te dichten.

Agenten rollen hennepkwekerijen in Bergen op Zoom en Lepelstraat op

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdag 16 maart 2011 tijdens een hennepruimactie zes hennepkwekerijen opgerold in Bergen op Zoom en Lepelstraat. In totaal werden 1254 hennepplanten aangetroffen. Ook werden twee auto's in beslag genomen.

De Bergse kwekerijen werden aangetroffen in woningen aan de
Oostenrijkstraat (98 planten), Grote Haag (255), Van Swietenlaan (112) en Strandkrab (399). In die laatste woning was recent al een kwekerij aangetroffen. Gelet op het financiële voordeel dat de bewoner moet hebben gehad, werd ter plekke zijn Audi A3 in beslag genomen.

In twee woningen aan de Zoekweg in Lepelstraat werden 170 en 220 planten ontdekt. Op het tweede adres bleek ook al eerder hennep gekweekt te zijn, vandaar dat ook hier zogeheten conservatoir beslag werd gelegd. Dat betekende dat de Toyota Avensis van de bewoner werd meegenomen.

In alle zes gevallen bleek de stroom illegaal te zijn afgetapt. In de woning aan de Strandkrab en bij de twee Lepelstraatse adressen bleek er sprake van een zeer gevaarlijke situatie, in geval van de tweede woning aan de Zoekweg waren zelfs al enkele draden gesmolten. Medewerkers van de energiemaatschappij hebben de stroom daar direct afgesloten.

De eigenaren van de zes kwekerijen zijn bekend; enkele van hen zijn al verhoord, bij de anderen moet dat nog gebeuren. Alle verdachten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden. Van de energiemaatschappij kunnen zij een hoge rekening verwachten, voordat ze weer op het elektriciteitsnet kunnen worden aangesloten.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 17-03-2011 16:00 | © Regio Midden en West Brabant |