ANP Pers Support - Persbericht Toekomstberoepen 2030

Persbericht van Young Works BV

TOEKOMSTBEROEPEN 2030

Om jongeren te laten zien welke spannende en inspirerende banen de betatechnische sector in petto heeft, hebben YoungWorks en Platform Bèta Techniek veertien beroepen van de toekomst in woord en beeld gebracht. Het afgelopen half jaar is aan de hand van uitgebreid deskresearch en 20 diepte-interviews met deskundigen een beeld geschetst van de bètatechnische sector van 2030. De hieruit voortgekomen toekomstberoepen tonen de bètatechnische arbeidsmarkt zoals die eruitziet wanneer de jongeren van nu zijn afgestudeerd en aan het werk gaan. Ze tonen op spraakmakende wijze de diversiteit van een toekomst in de bètatechniek en geven jongeren een beeld van interessante toekomstige ontwikkelingen binnen de sector.

Binnen het onderzoek sprak YoungWorks over de toekomst met diverse specialisten, trendwatchers en futurologen waaronder een chemisch technoloog, een hoogleraar Industrieel Ontwerpen en de directeur van een bedrijf gespecialiseerd in elektrisch vervoer. In combinatie met uitvoerig deskresearch leverden de interviews interessante inzichten op over toekomstige professionele mogelijkheden in de bètatechnische sector. YoungWorks heeft aan de hand van deze inzichten veertien beroepen van de toekomst omschreven en ze met behulp van de bekende illustrator Bart Bus op levendige wijze in beeld gebracht.

Voorbeelden van beroepen van de toekomst zijn onder andere de Weather Modification Manager, de Vertical Gardening architect en de orgaanontwikkelaar. De Weather Modification Manager is een weerkundige die het weer kan veranderen en manipuleren. Deze moderne weerkundige wijzigt niet alleen het weer, maar houdt zich bovenal bezig met de gevolgen hiervan. De Vertical Gardening architect is de landbouwer van de toekomst die middels vertical gardening de weinig beschikbare landbouwruimte op een optimale manier inricht. De orgaanontwikkelaar is een medisch specialist die met behulp van stamcelonderzoek en weefselkweek kunstorganen ontwikkelt en mensenlevens redt.

De toekomstberoepen worden verspreid in de vorm van een brochure binnen verschillende onderwijsinstellingen en organisaties en zijn daarnaast te vinden op www.betamentality.nl. YoungWorks bracht eerder samen met Platform Bètatechniek al vijftig huidige bètaberoepen in kaart. De beroepen van de toekomst zijn in eerste instantie bedoeld voor decanen, docenten en leerlingen op uiteenlopende onderwijsinstellingen, maar het uiteindelijke resultaat spreekt tot ieders verbeelding.




Razende Robot Reporter