Gemeente Hoogeveen

Groen licht voor appartementen bij Woonzorgcentrum Beatrix

17 maart 2011 - Het college van B&W heeft groen licht gegeven voor de verdere ontwikkeling van 22 appartementen aan de noordzijde van Woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld. Dit is op de locatie waar nu nog een speeltuin is. De appartementen worden gerealiseerd door Woonconcept.

Begin dit jaar hadden Woonconcept en de gemeente al overeenstemming bereikt over de kostenverdeling, waarna de verdere planvoorbereiding is opgepakt. De gemeente moet het bestemmingsplan wijzigen om de bouw mogelijk te maken. Een mogelijk obstakel hierbij was een aardgasleiding die langs de Riegshoogtendijk ligt. In verband met nieuwe regelgeving moest de gemeente beoordelen of de risico's die deze aardgasleiding voor de nieuwbouw geeft acceptabel zijn.

Wethouder Anno Wietze Hiemstra: "We hebben opnieuw gekeken of er geschikte alternatieve locaties waren, zoals de plaats van het huidige bos achter het Beatrix-complex. Dit leverde allerlei andere bezwaren op, zoals het verdwijnen van een oud en waardevol bos, maar ook voor het welzijn van de toekomstige bewoners (geen uitzicht). Gelet op het beperkte risico van de gasleiding (kans van één op tien miljoen dat er iets gebeurd), het ontbreken van andere geschikte locaties waarop spoedig gebouwd kan worden en het belang van de nieuwbouw voor Hollandscheveld en omgeving hebben we groen licht gegeven voor de bouw van de appartementen bij Beatrix."

Met dit besluit gaan Woonconcept, Jannes van der Sleedenhuis en de gemeente samen aan de slag om het bestemmingsplan verder voor te bereiden. De uitbreiding van het aantal woningen voor 55-plussers is van groot belang voor Hollandscheveld en omgeving. Het voorziet in de grote behoefte die bestaat op het vlak van huisvesting van ouderen, waarbij naar behoefte zorg kan worden ingekocht. Over het verplaatsen van de speeltuin naar de achterzijde van het Beatrix-complex waren al eerder afspraken gemaakt.

Lees hier dit en andere besluiten van het college van B&W. Zie het origineel