Politie Brabant-Noord

Hennepkwekerijen opgerold

Uden, Heeswijk-Dinther, 17-03-2011

Uden- De politie heeft donderdag een 14-jarig Vietnamees meisje en een 15-jarige Vietnamese jongen aangehouden in een woning aan de Busselstraat. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Nadat er informatie bij de politie was binnengekomen werd er een onderzoek gestart. In de woning werden in totaal 497 hennepplanten aangetroffen. Deze stonden verspreid over de zolder en twee slaapkamers. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Alle planten werden in beslaggenomen en vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.

Heeswijk-Dinther- Een 46-jarige man uit Eindhoven is donderdag aangehouden in een woning aan de Bovenmeester. Nadat er bij de politie informatie was binnengekomen dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig zou zijn, werd er een onderzoek gestart. In de woning werd een werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Op de eerste verdieping en op de zolder werden in totaal 348 hennepplanten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt.Er worden stappen ondernomen om de huurder uit de woning te zetten.

Deze acties maken deel uit van de aanpak die is gestart met de Taskforce georganiseerde criminaliteit Brabant. In de Taskforce werken het ministerie van Veiligheid en Justitie, de burgemeesters van de vijf grotere steden in Brabant, het openbaar ministerie, de nationale recherche, de Belastingdienst, de Koninklijke marechaussee en de drie Brabantse politiekorpsen nauw samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen