Politie Brabant Zuid-Oost

Politie doet onderzoek naar cold case-zaak Nicole van den Hurk

Eindhoven/Stevenage (Eng.), 17-03-2011 o Bij de Politie Brabant Zuid-Oost is een onderzoek gaande in de 'cold case'-zaak Nicole van den Hurk. Binnen dat onderzoek is recent informatie bekomen waardoor op 08.03.2011 in Engeland een 36-jarige man uit Stevenage werd aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicole van den Hurk.

Nicole van den Hurk vertrok in de vroege morgen van vrijdag 6 oktober 1995 met haar fiets bij de woning van haar grootmoeder aan de Van der Helststraat 9 in Eindhoven. Ze ging op weg naar een supermarkt in het winkelcentrum Woensel, waar ze werkte. Ze verscheen daar echter niet. Vrijdagavond, 6 oktober rond 18.00 uur werd haar fiets gevonden in de Dommel, vlakbij het Wasvenpad in Eindhoven. Op donderdag 19 oktober 1995 om 19.10 uur werd het rugtasje van Nicole aangetroffen in een greppel langs de Kanaaldijk Zuid in Eindhoven. Op woensdag 22 november 1995 om 13.30 uur werd het stoffelijk overschot van Nicole van den Hurk gevonden onder een berg snoeiafval in de bossen langs de Mierloseweg in Lierop. Nicole van den Hurk was vermoord.

Morgen vindt in Engeland hierover een zitting plaats. Meer informatie omtrent de overlevering is op dit moment niet bekend. In het belang van het onderzoek worden op dit moment geen verdere mededelingen gedaan.