Politie Gelderland-Zuid

Overvaller gepakt via DNA

Tiel, 17-03-2011 o Op woensdag 24 februari 2010 werd een overval gepleegd op een cafetaria in Tiel. Onder bedreiging van een vuurwapen gaf een medewerker geld mee. De politie startte direct een onderzoek naar de overval.

Het overvallenteam van de politie ging direct naar Tiel en startte een onderzoek. Er werd een buurtonderzoek gehouden en forensisch onderzoekers verrichtten sporenonderzoek. Dit leverde in ieder geval één spoor op waarvan DNA kon worden afgenomen en dat werd ingezonden naar het NFI.

DNA match
Het NFI gedestilleerde het gevonden DNA en voerde dat in de landelijke DNA-databank. Daar rolde direct de verdachte uit. De overvaller werd dus aan zijn DNA herkend en rechercheurs van het overvallenteam vroegen de officier van justitie toestemming om de man te kunnen aanhouden. De 18-jarige man uit Tiel werd woensdagavond aangehouden op verdenking van de overvallen. Het DNA van de man bleek overeen te komen met het gevonden DNA op de plaats delict. De man uit Tiel wordt vrijdag voorgeleid. (13)

Laatst gewijzigd 17-03-2011 16:19 | © Regio Gelderland-Zuid |