Gemeente Achtkarspelen


Achtkarspelen sponsort beklimming Alpe d'Huez met EUR 1.500

Zes docenten van Christelijke Scholengemeenschap Lauwers College en Openbare Scholengemeenschap Singelland in Surhuisterveen beklimmen op 9 juni de Alpe d'Huez met een maatschappelijk doel voor ogen: het ondersteunen van de strijd tegen kanker.
Het college van burgemeester en wethouders van Achtkarspelen sponsort de docenten met EUR 1.500.

De gemeente Achtkarspelen spreekt met de sponsoring haar waardering uit voor de unieke samenwerking in het onderwijs. Als tegenprestatie mag de gemeente het beeldmerk van de marketing campagne van de regio `Noordoost Friesland, echt mooi' zichtbaar op de kleding van de deelnemende docenten plaatsen om zo Noordoost Friesland te promoten.

Vanaf schooljaar 2011/2012 kunnen leerlingen van beide scholen in Surhuisterveen hetzelfde onderwijs volgen doordat de scholen kiezen voor een intensieve samenwerking om zo een optimaal, breed onderwijsaanbod te kunnen bieden voor leerlingen in de regio Achtkarspelen. Ze werken dus niet alleen samen op het gebied van onderwijs maar samen strijden ze ook tegen kanker. Een team van 6 docenten traint al maanden om uiteindelijk 6 keer de Alpe d'Huez op te fietsen tijdens de 6e editie van Alpe d'HuZes.