Politie Hollands Midden

Leiden, Voorschoten - Twee jongens bedreigd

Leiden, Voorschoten , 17-03-2011 o Afgelopen week zijn twee jongens door een onbekende man bedreigd met een steekwapen. Het eerst incident vond plaats op dinsdag 15 maart en het tweede op donderdag 17 maart.

Op dinsdag 15 maart rond 22.30 uur fietste een 16-jarige jongen uit Voorschoten over de Trompweg in Voorschoten. Net voorbij de brug sprong een man met een bedekt gezicht voor de fiets en dwong de jongen om af te stappen. Vervolgens vroeg hij om geld. De jongen gaf aan dat hij maar weinig bij zich had en toen bedreigde de man de jongen met een steekwapen. De jongen wist weg te komen van de man en fietste door naar huis. De volgende dag deed hij aangifte.

Een 14-jarige jongen uit Leiden fietste op donderdag 17 maart rond 08.00 uur door het Stevenspark toen er een man uit de bosjes kwam en hem bedreigde met een steekwapen. Hij wilde waardevolle spullen van de jongen. De jongen haalde uit naar de man en ging ervandoor.

Het is nog niet duidelijk of het in beide zaken om dezelfde man gaat. De politie vraagt getuigen die dinsdag 15 maart iets gezien of gehoord hebben aan de Trompweg in Voorschoten of op donderdag 17 maart in het Stevenspark in Leiden, contact op te nemen via 0900-8844.