Unicef


UNICEF roept op kinderen emotioneel te steunen

UNICEF Japan heeft direct na de zware aardbeving vandaag gevraagd voor een goede emotionele ondersteuning van de kinderen.

11 maart 2011, Den Haag
UNICEF roept op kinderen emotioneel te steunen

"Natuurrampen hebben een enorme impact op de gevoelswereld van kinderen, ze kunnen bijzonder traumatiserend zijn. Daarom hebben ze bevestiging nodig: mensen die hen zeggen dat alles goed komt," zegt Wade Edwards van UNICEF Japan.

Tweede grote aardschok

Japan werd vrijdag 11 maart getroffen door een zware aardbeving en tsunami. Edwards van UNICEF in Japan: "Dit was de tweede grote aardschok die Japan trof in één week tijd. Daardoor was het personeel niet meteen gealarmeerd. Maar toen de aardbeving sterker werd, werden de medewerkers duidelijk nerveuzer. Ons kantoor bevindt zich op de 8ste verdieping. Daarom besloten we het gebouw zo snel mogelijk via de trap te verlaten. Niemand raakte gewond."

Ondersteuning kinderen

Direct na de beving heeft UNICEF Japan meteen een boodschap rondgestuurd waarin ze pleit voor een goede emotionele ondersteuning van de kinderen. UNICEF Japan zal morgen de situatie herbeschouwen. "Dan pas kunnen we echt een inschatting maken van hoe we de situatie zullen aanpakken", aldus Edwards.