Gemeente Aalsmeer



Bewoners en wethouders Aalsmeer houden grote lenteschoonmaak

Snoeppapier, patatbakjes, sigarettenpeuken, plastic bekertjes, accu's, plastic zakken, blikjes, kauwgomverpakkingen, plastic flesjes, oude kranten, lege bierflesjes, batterijen... Vrijwilligers, wethouder Ad Verburg, wethouder Gertjan van der Hoeven ruimden dit `zwerfafval' afgelopen zaterdag op. Afval dat door andere mensen achtergelaten is in de natuur. Op 12 maart stond de gemeente Aalsmeer in het teken van De Landelijke Opschoondag. De deelnemers pakten het zwerfafval in hun eigen buurt aan om zo de gemeente schoon te maken.

Schoon, heel en veilig

De aftrap van de Aalsmeerse Opschoondag vond plaats aan de Stommeerkade, waar een groep vrijwilligers en wethouder Verburg (Beheer) zich hadden verzameld om de Stommeerkade zwerfvuilvrij te maken. In de omgeving van de voetbalkooi aan De Wissel was wethouder Van der Hoeven (Wijkgericht werken) met de gehele AB fractie actief aan het `prikken'. De fractie van CDA ruimde zwerfvuil op in de omgeving van de Parklaan en Ophelialaan. En ook in Kudelstaart is een groep vrijwilligers de straat op gegaan om de omgeving van het dorpshuis en het winkelcentrum op te schonen. In totaal is er in Aalsmeer zo'n 600 kilo zwerfvuil opgeruimd. De Meerlanden heeft tijdens de Opschoondag alle inzamelspullen en het afvoeren van het afval verzorgd.

Landelijke opschoonweek

De Landelijke Opschoonweek is een initiatief van de partners van het Impulsprogramma Zwerfafval; VNO-NCW,Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Ministerie van VROM, Stichting Nederland Schoon en SenterNovem. Zij hebben als doel Nederland binnen drie jaar schoner te krijgen. Gemeenten, bedrijven en andere organisaties hebben zich aangesloten bij de Landelijke Opschoondag en hun eigen opschoonactie op of rond 12 maart gepland. Door tegelijkertijd aandacht te besteden aan zwerfafval en een schone leefomgeving, wordt een krachtig signaal afgegeven.

De Gemeente Aalsmeer streeft naar een schone, hele en veilige leefomgeving voor al haar inwoners en het opruimen van zwerfafval past goed in dit beleid. Afvalbedrijf De Meerlanden, in onder andere Aalsmeer verantwoordelijk voor afvalinzameling en reiniging, stimuleert themaweken en acties op het gebied van zwerfafval. Het afvalbedrijf vindt het belangrijk dat inwoners zich bewust zijn van zwerfafval.

Vrijwilligers

Vrijwilligers & wethouder Verburg pakken het zwerfvuil aan de Stommeerkade aan.